Vestnes er en aktiv landbrukskommune, med stor og allsidig landbruksproduksjon, kornsilo, meieri og naturbruksskole på Gjermundnes videregående skole. Meieriet i Tresfjord er det eneste stedet i landet hvor Tines Ridderost produseres. Foruten mange melkebruk med fornya driftsapparat, er det også satsa innen sau og gris de siste årene. Det anslås at hvert årsverk innen landbruket gir 1 – 2 arbeidsplasser i andre virksomheter.

Med dette som bakgrunn fikk Vestnes Bondelag denne uka Vestnes kommune sin Næringspris for 2017, på vegne av hele landbruket i kommunen.

- Vi har en kommune som er positive for landbruket, og som jobber for oss. Det var veldig stas å få denne prisen, det viser at politikerne ser bonden og ringvirkningene rundt bonden, sier lederen i Vestnes Bondelag Helge Hoem som tok i mot prisen på kommunestyremøtet.

Planene for det kommende året er lagt for Vestnes Bondelag.

- Vi har planer om å besøke flere av barnehagene i kommunen. Da vil vi ta med oss et lam og presentere landbruket slik at barna kan bli kjent med oss, sier Helge Hoem.

- I august vil vi arrangere Åpen Gård, men før det inviterer vi folk med på vårslipp når vi slipper ut kyrne om våren, sier Helge Hoem.