Nyheter

For et trøkk - TAKK!

Det har vært et helt fantastisk trøkk gjennom disse dagene etter bruddet. Takk til alle som har vært ute med bannere, kjørt traktorkolonner og møtt ordførere. - Takk til alle som har stilt opp - vi er så stolt av dere, sier fylkesleder Håkon Haug Laa

Sesongarbeidskraft

Vekstsesongen står for døra, og i koronapandemien er det viktigere enn noen gang at vi produserer norsk mat til norske forbrukere. Dessverre byr pandemien på store utfordringer med tilgangen på arbeidskraft i grøntsektoren. I den forbindelse har bondelagene i Viken opprettet samarbeid med NAV i Vest og Øst Viken.

Dette holder ikke Erna!

– Dette tilbudet fra regjeringa ser overhodet ikke alvoret i den økonomiske situasjonen i landbruket, sier fylkesleder Håkon Haug Laa og mener tilbudet ikke holder mål.

Grøntprodusentene: Halve produksjonen kan forsvinne

Grøntprodusentene i Viken fortviler. Om det utenlandske høstepersonellet uteblir vil mange ikke klare å berge avlinga. Foreløpig ser det ut til å være liten politisk vilje til å gjøre noe med saken.

Veiskille for mange bønder

– Bøndene tjener for dårlig og mange står nå ved et veiskille. Vi trenger et kraftig inntektsløft for å gi bøndene framtidstro, det får vi gjennom kravet som er lagt fram i dag sier Håkon Haug Laa, fylkesleder i Buskerud Bondelag.

Vi dyrker Buskerud

Hvert år har Bondelaget en vårkampanje, i år er temaet vi dyrker landet. Bli med å følg oss på Facebook hvor noen av produsentene våre viser fram produksjonen sin. Først ut er Gilhus gård i Lier. hvor Ragne Helen Ravnsborg tok imot oss og viste oss rundt.

Vil du være pilotgård for energianalyse?

Prosjektet Klimasmart landbruk Viken søker interesserte gårder inn i et pilotprosjekt på energianalyse og -rådgivning.

Bondelagene i Viken møtte KrF

Mandag 19. april møtte bondelagene i Viken KrF i Viken. – Vi er veldig glade for at politikerne tar seg tid til å møte oss, sa fylkesleder i Akershus Jens Thori Kogstad på vegne av fylkeslederne. – Landbruksnæringa er viktig for oss, så dette er gjensidig, kvitterte Ida Lindtveit Røse fra KrF

Våre samarbeidspartnere