Matsikkerhet og beredskap viktigere enn noen gang

Det var en god gjeng som møttes på Buskerud Bondelag sitt kontor forrige uke. Fra Buskerud Sp stilte fylkesleder Sigrid S. Ilsøy, gruppeleder for fylkestingsgruppa – Magnus Weggersrud, Simon Nordanger fra fylkestingsgruppa, Tonje Adelsten og Anne K. Grimsrud – begge fra fylkesstyret og fylkessekretær Brit Tove Krekling. Buskerud Bondelag var på plass med fylkesleder Håkon Haug Laa, nestleder Eirin Trintrud, styremedlem Bernt Gran og Kaja Kværner og Wenche H. Redzepi fra administrasjonen.

Matsikkerhet og beredskap var naturlig nok tema. Fylkesleder Håkon Haug Laa påpekte at vi etter ekstremværet Hans har sett at det for mange innebærer svært høy risiko å drive med matproduksjon når en får slike hendelser. – Dette kan gå direkte utover matsikkerheten sa Haug Laa.

-Matsikkerhet er et svært viktig tema for oss i Sp, og ikke la det være noe tvil om at denne regjeringa må levere en opptrappingsplan slo Busker Sp fast. For å øke matsikkerheten og beredskapen må vi også få opp sjølforsyninga utrykte representantene fra Sp.

Toll og andre tema.

Vi var innom mange tema på møtet, toll var et av de og fylkesleder la ikke skjul på at vi hadde ønsket oss større grep enn det som ble lagt fram i årets statsbudsjett.

Vi var også innom tema som er aktuelle regionale tema om videreføring av kornsprosjektet for Viken og Jordløftet som begge er prosjekter Buskerud Bondelag ønsker skal videreføres.

Naturbruksutdanning, jordvern og gartnerutdanning var tema som også ble diskutert.

 

Noen av representantene fra  Buskerud Sp.