Nyheter

Elitebekaren Brede har ei travel førjulstid!

Sauer er nysgjerrige dyr.

I løpet av de tre siste ukene har utvalgte bekrar med Brede i spiss hatt det travelt med iherdig parringsaktivitet rundt om i Hallingdal. Men tro ikke at det er snakk om fri sex, her handler det om en ting: Best når det gjelder!

Prisdryss til Egge gård for sider og vin!

Marius Egge på Egge gård med eplegløgg.

Marius Egge på Egge gård i Lier i Buskerud fikk førsteplass både for sin Rosè sider og for Egge gårds Iseple som beste eplevin under utdelingen av priser til Årets beste eplemost og sider 2013.

Presentasjoner fra ledermøtet

Gruppearbeid på ledermøtet 2013

Det var mange og aktuelle foredrag på ledermøtet til Østfold og Buskerud i november. Vi har samlet presentasjonene og gjort dem tilgjengelig for både de som deltok på møtet og for alle andre interesserte.

Gaupekvoter for jakta 2014

Gaupe i front

Rovviltnemnda i region 2 har vedtatt kvoter for jakt på gaupe i februar og mars 2014 på 30 dyr, hvorav maksimalt 12 hunndyr, kan felles. Bondelagene i regionen har jobbet tett opp mot nemnda i denne saken.

Vervekurs på Tyrifjord ga 7 nye medlemmer!

Brita Skallerud, 2. nestleder i Norges Bondelag og deltakerne på regionmøte på Tyrifjord Hotell 27.11.

Rundt 25 bondelagsmedlemmer fra lagene i nedre deler av fylket møtte opp på Tyrifjord Hotell da Brita Skallerud holdt vervekurs forrige uke. Flere sa at denne kvelden inspirerte virkelig til å verve flere nye medlemmer!

HANEN inviterer til regionmøter

hane

I forbindelse med prosjektet "Mobilisering og utvikling av HANEN Buskerud. Utvikling og synliggjøring av tilbydere innen naturbasert reiseliv - lokal og kortreist mat" inviterer HANEN Buskerud til åpne regionmøter i Hurum, Hønefoss, Numedal, Eggedal og Hallingdal.

I kø for å få malt sitt eget mjøl!

i kø

Om lag 7.500 mennesker var innenfor portene på Egertorvet Matfestival i helga. Været viste seg fra sin aller beste side og styreleder i stiftelsen Egertorget Matfestival, Torunn Hovde kunne ønske alle velkommen til en trivelig dag med fokus på kortreist kvalitetsmat. På standen til Småbrukarlaget og Bondelaget var det maling av eget mjøl som fenget mest.

Takk for innsatsen!

takk

Først takk til alle dere Bondelagsmedlemmer i hele fylket som har gjort en innsats for å synliggjøre matproduksjon og landbrukets betydning for fylket vårt. Vår sak har blitt lagt merke til av politikere, journalister og har vært et viktig tema for mange velgere.

Våre samarbeidspartnere