Nyheter

Åpning av Økouka

Torsdag var det åpning av Økouka i Buskerud på Buskerud vgs. Ordfører i Modum kommune Sunni G. Aamodt åpnet uka. Elevene på restaurant- og matfag serverte pizza med økologiske råvarer.

Kornprogrammet starter opp igjen – følg med

Kornprogrammet starter opp i løpet av høsten. Vi gjentar suksessen kornskolen, og planlegger noen nyvinninger.

Siste sjanse til å se kulturlandskapet gjennom bøndenes rammer!

Sommerens #komhit-kampanje har latt ferierende se det norske kulturlandskapet gjennom drøyt 250 røde rammer over hele landet. Bare her i Viken har det stått rammer på 70 steder – 21 i Akershus, 16 i Buskerud og 33 i Østfold!

Dra til seters og ta med deg gode opplevelser hjem

Torsdag 09.juli blir det støls-TV på Buskerud Bondelag sin FB-side. Da blir det innslag fra Øynebråten støl på Golsfjellet. Hallingdal er et av områdene i Norge hvor det fortsatt er aktiv seterdrift flere steder, og mange har åpne støler.

Det snekres og males

Mandag ettermiddag denne uka var en liten gjeng fra Norderhov Sogneselskap samlet for å lage rammer til sommerkampanjen. Det ble snekret og malt og ordnet rammer. – Vi har satt opp fire rammer rundt omkring på Ringerike i dag, sier lokallagsleder Lars Fredrik Stuve.

#Komhit Røyse

Hole Landbrukslag deltar i sommerkampanjen #komhit og de har satt ut en ramme på Røyse. Røysehalvøya byr på vakkert kulturlandskapet med produksjon av korn, oljevekster, bær, grønnsaker og noe husdyr. Ramma finner du ved Røyse skole.

#Komhit i sommer

Bøndene setter sitt preg på landskapet i hele Buskerud, og det vil vi vise fram gjennom somerkampanjen #Komhit. Noen av stedene vil vi vie litt ekstra oppmerksomhet – denne gangen Leveld i Ål. – Vi viser veldig gjerne fram Leveld som også er et nasjonalt utvalgt kulturlandskap, sier lokallagsleder Vidar Kolbjørnsgard.

Nyttig informasjon for beitebruker

Fylkesmannen i Oslo og Viken har utarbeidet en brosjyre «Beitedyr og rovvilt - samordnet informasjon». Brosjyren inneholder blant annet informasjon om forvaltningen, ansvarsfordeling, informasjon om de ulike fellingsmetodene, skadefelling, erstatning, tilskudd og kontaktinformasjon.

Våre samarbeidspartnere