Nyheter

Ikke rart bøndene mister troen på fremtiden

«Bønder mister troen på fremtiden» skrev Nationen 8. mai. Ja, det gjør vi jo selvfølgelig! Det hadde vel alle gjort når regjeringen legger opp til at målene i landbrukspolitikken ikke skal møtes og i tillegg legger frem tilbud gang på gang som knapt møter kostnadsveksten.

Invester i jordhelsen

På Berge Gård på Gvarv er korn- og ammekubonde Hellek Berge opptatt av de minste organismene som befinner seg under beina våre; mikroorganismene i jorda.

Ny amerikansk landbrukspolitikk – ikkje nok til å rette opp skipet

I fjor vedtok USA sin nyeste Farm Bill. Her gir bondelagets Hildegunn Gjengedal deg ei rask innføring i dagens amerikanske landbrukspolitikk.

Splid om grøn ny klimaplan i USA

Capitol hill

Etter eit par år i klimavakuum er temaet tilbake på dagsordenen i USA.

Svaret ligger i melka

Melkebilen henter melk overalt i Norge.

Stolte tradisjoner, høye ambisjoner og hardt arbeid har ført Norge til verdenstoppen i osteproduksjon. Uten melk i verdensklasse hadde ikke det vært mulig. 

Skjebnetid for matmaktregulering i EU

EU-flagget

- Dette er sjansen vi har til innføre ei EU-lov om uheldig handelspraksis i verdikjeden for mat. Slik konkluderte EU-parlamentarikar Paolo de Castro då han sist veke traff EU-bøndene og samvirka i COPA-COGECA.

Jeg vil ikke bli den siste bonden i bygda

Namdalseid Bondelag. Anette Liseter i midten

Ingen vil bli den siste bonden i bygda. Derfor må vi som bønder ta vare på hverandre, det kollegiale fellesskapet og landbrukspolitikken som gir rom for både de små og de store, skriver Anette Liseter i dette innlegget.

Kan bonden også bli syk eller føde barn?

Oddveig Gikling-Bjørnå i opptog for norsk landbruk. Arkivbilde

Tenk deg at du for eksempel plutselig blir alvorlig syk og ikke kan utføre jobben din. Hvilke utfordringer medfører det, tror du? spør Oddveig Gikling-Bjørnå.

Våre samarbeidspartnere