Nyheter

Historien bak ribba di!

Einar Myki

Julekvelden står for døra. Norske familier samles i de tusen hjem til et festmåltid. For mange er ribbe det selvsagte valget, med masse godt tilbehør!

Landbrukspolitikk viktig for folkehelsa

Svein Guldal

Nylig offentliggjorde Dagens Næringsliv og andre riksaviser at multiresistente stafylokokkbakterier er observert i noen norske grisebesetninger.

Importert kjøtt og fôr er ikke klimavennlig

Ragna Kronstad, foto: Eivor Eriksen.

Det må være lønnsomt å bruke gras og norsk korn. Slik kan et godt mat- og klimatiltak lyde.

IKEA i tenkeboksen. Får de med Listhaug?

Svein Guldal

I dag mottok Sylvi Listhaug Naturviterne sitt opprop om et sterkt jordvern i Norge Oppropet samlet over 8200 underskrifter. Det burde få Listhaug i tenkeboksen. Ikea har allerede gått i seg selv.

Kua og klima

Svein Guldal

Kua spiser gress og kraftfôr og produserer kjøtt, melk og kulturlandskap. Den raper metan, men av gjødsla hentes det ut metangass som blir til fornybart drivstoff og ny gjødsel.

Julematen trengs ikke å selges til dumpingpriser

Kari Marte Sjøvik

Det er noe som skurrer i hodet mitt når julematen blir den billigste maten vi får tak i. Skal ikke festmat koste mer enn bikkjemat?

IKEA - en klimaversting

Svein Guldal

Ved å rasere Delijordet vil IKEA gjøre seg skyldig i noe som om kort tid vil bli betraktet som miljøkriminalitet.

En hel kabal med åpne kort

Seniorrådgiver Per Ole Ranberg, foto: Mats Olsen

Kommunikasjonsbransjen er sammensatt av mennesker med bred erfaring. De er der, og hver gang de spiser lunsj sammen, spiser de med to gafler. Den ene bruker de i salatbollen, den andre skriver de regninger med.

Våre samarbeidspartnere