Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Satser på biodiesel og klima

Innen fem år skal halvparten av traktorene i Trøndelag gå på biodiesel. Det er målet for et prosjekt som ble startet under konferansen om klima og landbruk på Stjørdal fredag. SE VIDEO.

Satser på biodiesel og klima

Innen fem år skal halvparten av traktorene i Trøndelag gå på biodiesel. Det er målet for et prosjekt som ble startet under konferansen om klima og landbruk på Stjørdal fredag. SE VIDEO.

Kompetanse og engasjement - landbruket i Trøndelag er kompetansesugne

Etter tre år med fokus på kompetanse i landbruket har Kompetanseløft Trøndersk landbruk gjort opp regnskap for perioden. Næringsutøvernes direkte deltagelse i prosjektet har vært enorm, og over 1600 bønder har direkte vært involvert i prosjektet!

Klima- og landbruksmøte uten Göran Persson

Göran Persson har meldt avbud til det åpne møtet om landbruk og klima fredag 19. februar. Men møtet går som planlagt, og Ole Hedstein kommer som ny innleder.

NLR Trøndelag SA er etablert

Tirsdag 16. februar slo NLR Sør-Trøndelag, NLR Namdal og NLR Oppdal seg sammen og etablerte NLR Trøndelag SA.

Kompetanseløftet avslutta - hva ble igjen?

Kompetanseløftet avslutta formelt ved årsskiftet. Det er laga en oversikt over videreføringsaktivtetene, og hvem som tar oppdraget videre. Sluttrapporten er i sluttfasen og vil slippes etter hvert. Vi kan likevel annonsere at suksessen med mentor og erfaringsgrupper videreføres

Mentor og erfaringsgruppetilskuddet videreføres!

Nå er det klart for nye runder med søknader for mentor og erfaringsgrupper. Merk at søknad skal sendes til ny adresse!

Lederen i Norges Bondelag kommer til Oppdal

Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes kommer til Oppdal tirsdag 16. februar. Lederen er invitert av Oppdal Bondelag til å snakke om landbrukspolitikk og distriktspolitikk

Dale vil kutte yoghurt-avgift

Bortfallet av Jarlsberg-eksporten ble tema da fylkesleder Asbjørn Helland møtte landbruks- og matminister Jon Georg Dale under statsrådens besøk på Mære landbruksskole mandag.

Lunsj med landbruksministeren

I dag er landbruksministeren på besøk i Sør-Trøndelag. Og dagens lunsj ble naturligvis lagt til Mathallen. En god stemning rundt bordet som bugnet av lokalprodusert mat stort sett fra Trøndelag. Hele spekteret med fisk, kjøtt, ost, grønnsaker og frukt/bær-drikke var representert. Og med i måltidet fulgte viktige og gode ord.

Praksis i næringa for naturbrukselever

Et nytt tiltak for å øke rekrutteringen til grønne utdanninger er nå i gang. Elever fra naturbruksskolene i Trøndelag får tilbud om praksis i 3-6 dager hos ulike næringsaktører i landbruket. Elevene får en smakebit på hva de kan jobbe med etter endt utdanning, og næringsaktørene får kontakt med potensielle framtidige arbeidstakere. Tiltaket er finansiert av Nord- og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

Inviterer til seminar om landbruksøkonomi

Trøndersk jordbruk i utvikling - henger vi med? Det er tema for landbruksøkonomidagen i Midt-Norge 15. mars.

- For dårlig utredet til å si ja

Fylkestingene kan ikke vedta å slå sammen Nord- og Sør-Trøndelag nå. Saken er altfor dårlig utredet, mener fylkesstyret i Nord-Trøndelag Bondelag.

Styret besøkte Tine Verdal

Styret i Nord-Trøndelag Bondelag la mandagens styremøte til Tines meieri på Verdal. Der fikk styret både orientering og omvisning.

Våre samarbeidspartnere