Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Behov for sporskifte

- Jeg er ingen Moses som kommer ned fra fjellet, sa Reidar Almås til en fullstappet sal på Mære Landbruksskole sist fredag. Hele 70 personer møtte opp da Nord-Trøndelag Bondelag og Mære Landbruksskole inviterte til landbrukspolitisk møte.

Krever brudd med Listhaug-retningen

Jordbruket ønsker et brudd med Listhaug-linja, og ei større satsing på små og mellomstore bruk. – Det er helt nødvendig skal vi nå Stortingets mål om økt matproduksjon, sier leder Asbjørn Helland i Nord-Trøndelag Bondelag.

Mer mat på norske ressurser

- Kravet i årets jordbruksforhandlinger følger opp ønsket fra norske forbrukere om å produsere mer sunn og trygg mat fra norsk natur - sier fylkesleder Lars Morten Rosmo i en kommentar til kravet i årets jordbruksforhandlinger.

Vellykket kampanjedag før jordbruksforhandlingene

Tirsdag 19. april hadde fylkesstyret og ansatte i Sør-Trøndelag Bondelag mye å henge fingrene i. Vi hadde invitert fylkesutvalget i Sør-Trøndelag Fylkeskommune til lunsj og barnehager og bypolitikere på potetsetting og gulrotsåing. Og det ble folksomt, ja!

Landbrukspolitisk omstart, eller mer av det gamle?

Det blir landbrukspolitisk møte på Mære Landbruksskole fredag 22. april med Reidar Almås, Jostein Vik og Erlend Stabell Daling.

- Å tulle med landbruket påvirker valg

I forbindelse med sitt besøk i Nord-Trøndelag benyttet Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum anledningen til å besøke Nord-Trøndelag Bondelag sitt styre som hadde møte på Husfrua gårdshotell på Inderøy.

Du må ta bilda av politikere og dyr!

Ordfører i Rissa kommune, Ove Vollan, var ivrig etter å vise at politikerne i kommunen var på tur for å lære mer om landbruket i Rissa. Og bilder av politikere og dyr gjør seg helt sikkert like bra som bilder av barn og dyr...

Egeninteresse= egeninnsats=endringsvilje og suksess

Dette er oppsummeringa av Kompetanseløft Trøndersk landbruk, etter tre års arbeid med kompetansefokus i næringa

Lise er verdens nordligste melkebonde

Lise Kaldahl Skreddernes, opprinnelig fra Fjær i Namsos, er verdens nordligste melkebonde i Bækkarfjord i Finnmark. Hun fronter Bondelagets kampanje "Norge trenger bonden".

- Matjord er næringsareal

Trøndelags beste matjord er under press i Verdal. Lars Petter Bartnes oppfordrer lokalpolitikerne til å ta ansvar. - Matjord er næringsareal, fastslo bondelagslederen under en debatt mandag.

Bartnes til jordvernmøte i Verdal

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes skal mandag delta på en politikerdag med tema jordvern i Verdal, og møte ordfører Bjørn Iversen (Ap) og andre politikere til debatt.

Sommertur for ansatte i bondelaget

Nå legges grunnlaget for årets jordbruksforhandlinger på Norges Bondelags Representantskap i Oslo. Hvert år når jordbruksforhandlingene og eventuelle aksjoner er over, bruker de ansatte en dag på sommertur for ”debriefing”, sosialt samvær og planlegging av resten av året.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere