Nyheter

BU-midler til utvikling og tilrettelegging

Fylkesmannen i Oppland forvalter i 2013 ca. 4 millioner kr i tilskuddsmidler til utviklings- og tilretteleggingsprosjekter med sikte på å understøtte landbruket og ny næringsvirksomhet.

Rød-grønne i Hedmark ønsker jordbruksløft

Regjeringspartienes fylkeslag i Hedmark har gitt sterk støtte til et jordbruksløft gjennom årets jordbruksoppgjør. - Et viktig signal fra disse partiene i Hedmark, sier leder i Hedmark Bondelag, Einar Myki.

Bondevenner fra Torpa og Nordre Land Bondelag

Disse ble utnevnt som bondevenner for sin positive holdning til landbruket gjennom mange år og for et betydningsfullt arbeid for landbruket i kommunen.

- Nøkternt krav fra jordbruket

Jordbrukets krav er i år på 1,97 milliarder kroner, med vekt på storfe, korn og grønt. – Viktig for Hedmark at disse kravene blir innfridd, sier leder i Hedmark Bondelag, Einar Myki.

Balansert og jordnært bondekrav

Nå har politikerne mulighet til å vise vilje til å oppfylle sine egne ambisjoner om økt matproduksjon. Jordbrukets krav er i år på 1,97 milliarder kroner.

Vesentlige endringer i reglene for tilskudd til spredning av husdyrgjødsel

Nytt Regionalt miljøprogram vedtatt 12. april medfører vesentlige endringer i tilskudd til spredning av husdyrgjødsel fra og med vekstsesongen 2013.

Trim lattermusklene før våronna

Lamminga er i gang og våronn og jordbruksforhandlinger står for tur. Men først inviteres det til trimming av lattermusklene. Fredag kveld er det bondepub både i Gausdal og på Kolbu. Der møter du henholdsvis Håkon Marius Kvæken og Morten Mo. Ingen av dem er kjent for stramt tungebånd.

Led durabelig toll-nederlag

Hedmarks toppkandidat Erik Ringnes tok i forkant av Venstres landsmøte til orde for å beholde tollendringene fra sist høst, men led durabelig nederlag på møtet.

Opplandspolitikere ble bondevenner

Den politiske ledergruppen i Oppland Fylkeskommune ble i dag utnevnt til Bondevenner. De er gode støttespiller og samarbeidspartner for Opplandslandbruket, sa Trond Ellingsbø, leder i Oppland Bondelag i forbindelse med utnevningen.

Bondevenner på Biri

Kristina Hegge som er lokallagsleder i Biri var i nærområdet igår med vennlige ord og t-skjorter. Hun var innom på dyrlegekontoret i Biri og hos Vasspumper, en lokal forretning.

Bondevenner langs verdikjeden for mat

Oppland Bondelag utnevnte onsdag fem bondevenner. De representerer ulike ledd i verdikjeden og har fra hvert sitt ståsted vist at de setter stor pris på norsk matproduksjon.

Bondevenn-kampanjen fortsetter

Lokallagene i Hedmark har vært imponerende aktive med å utnevne bondevenner. Og kampanjen fortsetter utover våren.

Søk om SMIL-midler nå!

Mandag går søknadsfristen for å søke om støtte til spesielle miljøtiltak i landbruket (SMIL) ut.

Setter pris på tollstøtte fra Venstre-Ringnes

Erik Ringnes, Hedmark Venstres førstekandidat, går imot de borgerlige partienes løfte om å fjerne tollendringen fra i fjor høst. - Det er meget bra at Ringnes som en toneangivende landbrukspolitiker i Venstre står opp mot dette. Vi oppfordrer Venstres landsmøte på det sterkeste til å følge opp saken nå til helga, sier Einar Myki.

Stor suksess med frokostutdeling

9 av 10 nordmenn sier de vil ha et landbruk av samme omfang som i dag. Støtten ble neppe mindre etter at Hedmark Bondelag delte ut 500 matpakker på Hamar stasjon og Hedmark fylkeshus tidlig onsdag morgen!

En god start på dagen

Fylkesstyret i Oppland Bondelag fikk fram smilet til morgentrøtte lillehamringer på morgenkvisten i dag. De fikk servert god-morgen yoghurt og et budskap om JA til norsk matproduksjon på tur til jobb.

Biskop Fiske er en bondevenn

Biskopen i Hamar, Solveig Fiske, er utnevnt til bondevenn av Hedmark Bondelag. Fiske er imponert over bønder som satser: - Det krever stort mot, økonomisk grunnlag og egeninnsats. Det er fascinerende å se hvordan mange greier å utvikle det de har fått i hendene, sier Fiske.

Enda flere bondevenner

Bøndene i Hedmark mangler ikke venner, og lokallagene gjør stadig en meget god jobb med å hedre bondevenner. Se de ferskeste tildelingene her.

Holder kurs om gårdsvarme

Energigården på Hadeland holder kurs biobrenselbasert gårdsanlegg 9. april.

Sanne bondevenner og en utfordring

Elverum Bondelag har utnevnt Stein Tore Andersen ved Norsk Skogmuseum som bondevenn. Nes og Helgøya Bondelag har utnevnt Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen. Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen fikk også bondevenn-t-skjorte, men med den fulgte en skikkelig utfordring.

LO-sekretæren en god samarbeidspartner for Opplandslandbruket

Distriktssekretær i LO Oppland Iver Erling Støen er utnevnt til Bondevenn i Oppland.

Ingen tro på Schjøtt-Pedersens tall

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen tror ikke på landbrukets tall, og landbruket tror ikke på Schjøtt-Pedersens.

Engerdals dyktige bondevenner

Bondevenn-aksjonen går sin gang, og Engerdal Bondelag har utnevnt flere: Veterinærer, politikere, kommuneansatte - og så presten, så klart!

Feira den gode, naturlege maten

Øystre Slidre Bondelag nytta påsken til å utnemne Arne Hjeltnes og Grønolen Fjellgård til bondevenner.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere