Nyheter

Kurs i Jervejakt

NJFF, FKT-prosjektet og SNO arrangerer i november motivasjonskvelder for jervejakt i utvalgte områder. Områdene er valgt ut på bakgrunn av tapshistorikk, jervebestand, jaktresultat og samtaler med/ønsker fra jegere og beitenæring

Siste frist for bedre bonde-påmelding

1. november er frist for å melde på Bedre bonde-kurset som skal gå i Trysil i november. Her blir bonden mer bevisst sin rolle som bedriftsleder.

Bondelaget sørget for at et griseslakt havnet på skolekjøkkenet i Ringebu

Før helga fikk ungdomsskoleelevene i Ringebu fikk et helt griseslakt på kjøkkenbenken. Bondelagene i Ringebu og Fåvang sørget for dette.

Stort landbrukstun på Stavsmartn

Under helgas Stavsmartn på Tretten blir det mye å se og oppleve på Landbrukstunet. Øyer Tretten Bondelag er en av de sentrale aktørene for Landbrukstunet

Praktisk HMS-kurs på Lesja

Landbrukets HMS-tjeneste arrangerer praktisk HMS-kurs på Holaker gard på Lesja 12. november.

Landbruksministeren invitert til Oppland

Landbruksminister Sylvi Listhaug fra FrP hadde akkurat fått overlevert nøkkel til kontoret sitt da Samarbeidsrådet for landbruket i Hedmark og Oppland sendte invitasjon til temakonferansen for landbruket i Innlandet.

Innbydelse til HMS-kurs i Gausdal

Gausdal Bondelag og Landbrukets HMS- tjeneste arrangerer Praktisk HMS- kurs på Gausdal Næringstorg 21. oktober kl 19.00.

Økt åpenhet om psykisk helse

Nettsida godtbondevett.no skal være et praktisk lavterskeltilbud, og samtidig bidra til økt åpenhet rundt bondens psykiske helse. – Vi må bli flinkere til å snakke sammen om hvordan det virkelig står til, sier Vang-bonde Einar Frogner, styremedlem i Norges Bondelag.

Årsmøter i lokallagene

Brandbu Bondelag hadde sitt årsmøte i går. Her ble Mari Sangnæs gjenvalgt som leder. I kveld er det årsmøte både på Lesja og i Nord-Fron Bondelag. I løpet av måneden skal alle lokallagene i Oppland gjennomføre sine årsmøter.

Invitasjon til møte om psykisk helse i landbruket - Godt bondevett - gjør en forskjell

Norges Bondelag lanserer i samarbeid med Norsk Bonde- og småbrukarlag og Landbrukets HMS- tjeneste nettstedet godtbondevett.no om psykisk helse i og for landbruket. Det inviteres til åpent lunsjmøte. Det inviteres til åpent lunsjmøte den 11. oktober kl 11 – 13 på Honne

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere