Matregion nummer 1 - med en smak av mangfold
Innlandet er landets største jordbruksfylke målt i verdiskaping, og vi mener at vi med stolthet kan kalle oss Matregion nummer 1 – med en smak av mangfold. Her kan du bli mer kjent med 8 bønder, med 8 ulike produksjoner og fra 8 regioner i Innlandet.
Innlandet har særs mangfoldig matproduksjon med
- alle slags produksjoner
- omfattende videreforedling.
Fakta om matproduksjonen i Innlandet:
- Landets største jordbruksfylke målt i verdiskaping
- 24 % av landets matproduksjon
- Komplette verdikjeder for mjølk, kjøtt, korn, potet og grønnsaker
- Landets største potetfylke
- Størst på storfekjøttproduksjon
- Flest dyr på utmarksbeite
- Norges kjerneområde for dyreavl og planteforedling
- Flest setre/støler i drift
- Landets nest største kornfylke
- Tredje størst på mjølkeproduksjon
- Grunnlag for totalt 15 500 arbeidsplasser
kilde: Fylkesmannen i Innlandet
Derfor kaller vi oss Matregion nummer 1 – med en smak av mangfold