Nyheter

Bondelagets skattekurs

Bondelagets skattekurs arrangeres i år på Quality Hotel & Resort Hafjell, Øyer, 12. - 13. november. Temadagen er 11. november.

Brennevinsproduksjon på nært hold

Bondelagene på Hadeland arrangerer tur til Arcus. Det blir det omvisning og middag. Sentrale temaer under omvisningen er anvendelse av krydder, destillasjonsteknikker og fatmodning.

Vil motivere til jervejakt

Løten er ett av fire steder i Hedmark og Oppland hvor det blir motivasjonskveld og kurs i effektiv lisensjakt på jerv i november.

Valgkomiteene i gang

Høsten er tida for årsmøter i lokallagene, og med det valg av tillitsvalgte. I den forbindelse er valgkomiteene i gang med sitt arbeide.

Lanserer nettside med trykk på psykisk helse

11. oktober lanseres nettsida godtbondevett.no om psykisk helse i landbruket. Samme dag blir det åpent temamøte på Honne på Biri, med innlegg fra både næringa sjøl og fra psykolog-sida.

Spent på hvordan ny regjering vil styrke norsk matproduksjon

Høyre, FrP, KrF og Venstre utgjør et nytt flertall på Stortinget. Bondelaget har forventninger til at kommende regjering er opptatt av å sikre fortsatt lønnsomt landbruk over hele landet, og en sterk norsk næringsmiddelindustri.

Matvalget

Valgdagen er her og lokale bondelag over hele landet har gjort sitt for at "matvalget" ble synlig. Bruk stemmeretten!

- Høyre og Frp har en dårlig sak

Leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag mener det er ganske spesielt og feigt av Høyre og Frp å trekke seg fra en debatt fire dager før valget. – Jeg tror de innså at de har en dårlig sak når det gjelder ostetoll, sa Bjørke under folkemøtet i Alvdal.

Bondelaget har baller

MATVALG står det nå å lese på rundballer rundt i hele fylket. Jammen har Hedmark Bondelag baller!

Myki utnevnt i Innlandsutvalget

Leder Einar Myki i Hedmark Bondelag er utnevnt som medlem i det ferske Innlandsutvalget. Regjeringen har bedt utvalget om å foreslå tiltak som kan styrke næringsutviklingen, lønnsomme arbeidsplasser og verdiskapning i Hedmark og Oppland.

Kan virkelig FrP tro på sin egen politikk?

Leder i Oppland Bondelag, Trond Ellingsbø, ble provosert over FrPs framstilling av sin egen landbrukspolitikk i dagens NRK Hedmark og Oppland.

Finden ga støtte til ostetollen

I sommer ble Synnøve Finden brukt som sannhetsvitne av Frp på at ostetollen var unødvendig for norsk meieribransje. I Alvdal i dag fikk pipa en annen lyd: - Vi er enige i at det er viktig å ha et effektivt tollvern. Jeg tror ikke det er noen uenighet mellom oss og dere når det gjelder ostetoll-prinsippene, sa konserndirektør Lars Tretteteig i Synnøve Finden.

- Feigt at Frp og H trekker seg fra tolldebatt

Hedmark Bondelag og LO vil fortsatt arrangere det planlagte debattmøtet på Aukrustsenteret torsdag kveld, selv om Høyre og Frp har valgt å trekke seg. – Oppsiktsvekkende og feigt at partiene ikke vil debattere egen politikk rundt ostetollen, sier leder Einar Myki i Hedmark Bondelag.

Bekymret for markedssituasjonen på gris

For stor produksjon av gris medfører store reguleringskostnader og redusert pris til svineprodusenten. Dette bekymrer styret i Oppland Bondelag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere