Råvarene våre er ikke noe verdt før de er kommet ut til forbruker, sa Trond Elllingsbø da fem ulike bondevenner ble utnevnt onsdag. Da er vi helt avhengig av både bearbeiding og folk som viser i praksis at de foretrekker våre produkt.

Kål og raspeball på Cafe Stasjonen

Geir Evensen driver Cafe Stasjonen på Lillehammer. Han er bevisst på hvilke typer råvarer han bruke. Kafeen har et bredt utvalgt av spennende retter. I tillegg har de en gang i måneden tradisjonsrettene kål og kumle/raspeball. Geir Evensen har vist gjennom utviklingen av Cafe Stasjonen at han tenker nytt samtidig som han har fokus på tradisjoner.

 Geir Evensen mottar Bondevennutmerkelse av Trond Ellingsbø.

 

Et bankende hjerte for grøntnæringa

Tidligere fylkesgartner Karen Inger Aarnes har vært en god rådgiver for grøntnæringa i Oppland. Hun har også delt  kunnskapen sin i Oppland Bondelags frukt og bærutvalg gjennom mange år.

Utover et bankende hjerte for grøntnæringa har hun vist stort engasjement for trygg og norsk mat, blant annet gjennom sitt arbeid i Bygdekvinnelaget og i matgruppa på Stavsmartn. Nylig fikk hun også tildelt Oppland Bygdekvinnelags positivitetspris. 

 Karen Inger Aarnes har et bankende hjerte for landbruket i Oppland

 

Gode ambassadører fra næringsmiddelindustrien

Uten bearbeiding, intet salg av våre varer. Oppland Bondelag har i lengre tid hatt et godt samarbeid med tre av de ansatte på Tine Tretten.

Steinar Koen har vært tillitsvalgt i Tine for en gruppe ansatte i flere år, og sitter i styret i Tine Øst. Han kjenner godt sammenhengen og avhengigheten som er mellom primærprodusent og næringsmiddelindustrien, og han fronter landbruket med sterk og klar røst, eller penn…  Steinar var også en av de som holdt appell på Lillehammer i forbindelse med Norges Bondelags ”Framtidsmarsj – Bønder setter spor” som gikk fra Stjørdal til Geneve sommeren 2005.

Jørn Harjo har gjennom sin rolle som NNN-tillitsvalgt tidlig sett betydningen av at NNN/LO og Bondelaget sto sammen i arbeidet med importvernet siste året. Han engasjerte seg gjennom vervet som fylkeskoordinator for NNN. Vi har opplevd han som en god talsmann for norsk landbruk og en som også ser den gjensidige avhengigheten mellom norske bønder og ansatte i næringsmiddelindustrien.

Erik Isum har tidligere vært meiersjef på Frya og er nå sjef på Tine Tretten. Gjennom sitt arbeid har han vært med å utvikle arbeidsplasser, og han er opptatt av å utnytte og få mest mulig produkt- og produktutvikling ut av norsk e råvarer.  Han er også en ivrig talsmann for landbrukets betydning for arbeidsplasser for bygda og bygdemiljøet, og fronter det ut i ulike sammenhenger. Et eksempel på det var møtet som landbruksorganisasjonene hadde på Vegmuseet i vinter.

 Tre gode ambassadører fra næringsmiddelindustrien; Jørn Harjo, Steinar Koen og Erik Isum.