Smak av Nord-Norge
Skal du besøke Nord-Norge i sommer? Den nordnorske bonden produserer fantastiske råvarer og vi har noen tips til hva du må sjekke ut. Hva med møsbrømslefse, bær eller kanskje en håndlaget tradisjonsost?
Nordland, Troms og Finnmark har mye godt å by på. I Nordland må du prøve å få tak i møsbrømslefse, som selges flere steder i fylket. Blant annet på Nordnes Kro.
I Troms er det jordbær som er spesialiteten. Kanskje på grunn av det kalde klimaet som gjør at bærene vokser sakte og dermed får ekstra god smak?
Skal du innom Finnmark, og nærmere bestemt Pasvik i Sør-Varanger kan du reise innom Ostemaker Øverli. I det lille gårdsysteriet sitt, lengst nord og øst i landet håndlager Ivar Øverli sine oster etter gamle tradisjoner.
Flere anbefalte spisesteder
Det er også mange flotte spisesteder du kan reise innom når du er i Nord-Norge. I Vesterålen driver den tidligere bondelagskokken Halvar Ellingsen Kvitnes Gård og Lille Kvitnes Kafé. For en komplett opplevelse anbefales både overnatting og middag på gården. Men husk å booke på forhånd, for her er det mange som vil ha plass!
Tar du turen innom Nordreisa i Troms, da vil vi tipse om Bios Kafé. De har i mange år fokusert på lokal mat og har vunnet pris for beste veikro!
Helt nord i landet finner du Vardø Hotel hvor Varangerkokken holder til. Her er det lokale råvarer som står i fokus med alt fra torsk og sei til rein, kalvekjøtt, multer, rabarbra og brunost.