Bli med å vise fram lokale produkter, spesialiteter, spisesteder eller utsalg i sommer. Bruk #spisnorsk på instagram og vær med i trekningen av et gavekort på 2500,- fra Hanen.

At internasjonal matekspertise valgte Trøndelag, som første region i Norge, til Europas offisielle matregion i 2022, viser utvilsomt at den midtnorske matkulturen må oppleves. Dette er en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden.

Selbu Blå må være selve symbolet på distriktsproduksjon i følge fylkeslederen fra Trøndelag.Hva er vel bedre enn å kjøpe med seg litt Selbu blå til brødet eller rundstykkene? Ifølge fylkeslederen i Trøndelag Bondelag må dette være selve symbolet på distriktsproduksjon. Ost produsert av lokal melk hentet av Tine, og laget på et distriktsmeieri. For ikke å glemme smaken da! Med litt syltetøy på toppen smaker det bedre enn det meste.

Sjekk også ut Matriket Midt for en større oversikt til lokalmat og smaksopplevelser i Trøndelag.

Vil du ha et litt større måltid når du er i regionen kan vi anbefale Le Bistro i Trondheim. Her driver bondelagskokk Mette Julius Evensen en bistro med franske vibber og lokale råvarer i lune omgivelser. Her kan du både nyte lunsj, full middag med 3 eller 5 retter, eller diverse småretter sammen med noe godt å drikke.

Råvarene på Le Bistro produseres i nærområdet (Foto: Mette Evensen)På Le Bistro er det lun og god stemning for å nyte deilig lokal mat (Foto: Mette Evensen)