Smak av Trøndelag
Skal du til Trøndelag i Sommer? Da må du for all del ikke gå glipp av alle de lokale spesialitetene. Det er ikke uten grunn at Trøndelag er utnevnt til European Region of Gastronomy 2022.
At internasjonal matekspertise valgte Trøndelag, som første region i Norge, til Europas offisielle matregion i 2022, viser utvilsomt at den midtnorske matkulturen må oppleves. Dette er en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden.
Hva er vel bedre enn å kjøpe med seg litt Selbu blå til brødet eller rundstykkene? Ifølge fylkeslederen i Trøndelag Bondelag må dette være selve symbolet på distriktsproduksjon. Ost produsert av lokal melk hentet av Tine, og laget på et distriktsmeieri. For ikke å glemme smaken da! Med litt syltetøy på toppen smaker det bedre enn det meste.
Sjekk også ut Matriket Midt for en større oversikt til lokalmat og smaksopplevelser i Trøndelag.
Vil du ha et litt større måltid når du er i regionen kan vi anbefale Le Bistro i Trondheim. Her driver bondelagskokk Mette Julius Evensen en bistro med franske vibber og lokale råvarer i lune omgivelser. Her kan du både nyte lunsj, full middag med 3 eller 5 retter, eller diverse småretter sammen med noe godt å drikke.