Ti gode grunnar til jordvern
Det er mange gode grunnar til å ta godt vare på matjorda vår. Her er ti av dei.
Det er mange gode grunnar til å ta godt vare på matjorda vår. Her er ti av dei.
Norges Bondelag ber kommunal- og moderniseringsministeren om å ta vare på matjorda på Frøylandjordene i Rogaland.
20 sauebønder i Oppland må redusere rovdyrtap for å unngå beitenekt.
Stor konferanse om familiejordbruket 21. oktober. Fortsatt ledige plasser. Meld deg på i dag!
Regjeringa bruker nye krav til dyrevelferd som unnskyldning for å tillate storproduksjon av kylling.
Bondelagskokken Bodil Fjellestad Eikrem brenn for ureist mat, og meiner samarbeid med lokale mat- og drikkeprodusentar er nøkkelen til suksess.
Norges Bondelag savner et næringsperspektiv på høringsforslaget om endringer i motorferdselloven.
- Veksten i omsetningen av økologisk mat er gledelig, og den bør dekkes av norske varer, sa Trine Hasvang Vaag da hun åpnet Økouka i dag.
- Norges Bondelag vil arbeide for å utrydde antibiotikaresistente bakterier fra norsk kyllingproduksjon, sier leder Lars Petter Bartnes.
Noen viktige fakta om norsk fjørfeproduksjon, antibiotikabruk og resistens.
Politikarar frå fleire ungdomsparti drog ut i felten for å lære meir om norsk landbruk.
Mange så seg selv som bonde for første gang på Bondelagets stand under matfestivalen Matstreif i helgen.
Neste uke vil mat, råvarer, økologi og politikken rundt sette preg på Oslo og Drammen, når Bondelaget og ti andre organisasjoner arrangerer Økouka.
Det var spørsmålet frå debattleiar Terje Svabø til landbruksministeren då han drog i gang ordskiftet om mat- og landbrukspolitikk på Dyrsku’n fredag.
Forskere konkluderer med at gaupe får skylda for urealistisk mange sauedrap. Norges Bondelag reagerer på påstander om at det blir gitt for mye erstatning.
Norges Bondelag søker en kokk med lidenskap for norske råvarer og stolte matprodusenter. Vinneren får et kokkestipend på 100.000 kroner.
Nordiske bønder ber i ein felles uttale regjeringene sine leggje til rette for familielandbruket.
- Nedgangen i kornarealene de seneste årene er bekymringsfull. Det er viktig å styrke kornøkonomien for å øke matproduksjonen, sier lederen i Norges Bondelag.