Bodil Fjellestad Eikrem har vært bondelagskokk de siste to årene.
Den utvalgte skal promotere norsk matkultur og spre kunnskap om råvarer produsert av bønder i hele landet.

Kokkestipendet har en varighet på to år og deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2015.

- Bondelagskokken må ha en kjærlighet til norske råvarer og matprodusenter. Vi vil at stipendet skal bidra til å utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonde via kokk til forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Stipendpengene skal nyttes i et nært samarbeid med bønder og lokalmatprodusenter. Stipendet skal være med på å styrke en stolthet og glede for norske råvarer og norsk landbruk blant kokker og hos forbruker.

Gir ut kokebok

Nåværende bondelagskokk, Bodil Fjellestad Eikrem, har brukt sine stipendpenger på blant annet å skrive sin egen kokebok.

- Jeg har fått realisert drømmen min om å gi ut en kokebok basert på lokale råvarer fra Sogn og Fjordane. Min tid som bondelagskokk har vært spennende og fylt med nye opplevelser. Jeg har reist rundt i Norge og samarbeidet med utrolig mange flinke folk og matprodusenter. Jeg har lært om både lokalmat og matproduksjon som jeg drar nytte av daglig, sier Fjellestad Eikrem.

Hun er kjøkkensjef ved Gloppen hotell i Sogn og Fjordane. Der bruker hun råvarer produsert av lokale bønder.

- Interessen for mat av norske råvarer er økende hos både lokalbefolkningen og turistene som besøker hotellet. Den nye bondelagskokken bør være bevisst på hvordan han eller hun utnytter lokale råvarer og matprodusenter i sin matlaging, sier hun.

Den nye bondelagskokken vil være den tiende i rekken. Blant tidligere stipendvinnere er Kurt Sverre Øraas, Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, Jørn Lie, Mikael Forselius og Inge Johnsen. De har alle en forkjærlighet for lokale norske råvarer og vært med på å utvikle norsk matkultur.

For å bli den neste bondelagskokken må du:

  • Ha et engasjement for norske råvarer
  • Du skal bidra til å fremme og å utvikle norsk matkultur
  • Ha et konkret mål for bruken av stipendmidlene

Slik søker du

Send inn din søknad her.

Les mer om bondelagskokken her.

Søknadsfrist er 16. november 2014. For spørsmål og informasjon, kontakt rådgiver Kari Marte Sjøvik på tlf. 41 46 03 87 eller kari.marte.sjovik@bondelaget.no. Se også Bondelagets hjemmeside: http://bondelaget.no/bondelagskokken