Nyheter

Styrer mot ulvereservat

Regjeringa nekter igjen å regulere ulvebestanden etter Stortingets vilje.

Meld interesse for salg av kumelkkvote fra 2. januar.

Som følge av avtalen om melkekutt som Norges Bondelag og regjeringa inngikk i høst, åpnes det for salg av kumelkekvoter til staten 2. januar 2020.

Julehilsen fra Bondelagslederen

Lars Petter Bartnes ønsker god jul, her fra kantina i Landbrukets Hus i Oslo.

Når jeg ser tilbake på året tenker jeg at det har skjedd mye. Språkrådet kårer hvert år årets ord, og årets liste er interessant nok i seg selv. Likevel klarte jeg ikke la være å spekulere i hvordan vår liste ville sett ut, og mistenker at disse ordene hadde tronet høyt på toppen; dyrevelferd, melkekutt, grøntsatsing og klimaavtale. Dette er alle ord som det ligger mye bak.

GJENHØR: Landbrukspodden om PU-ordninga for melk

Gjenhør om PU-ordninga for melk

Lei av å høre om prisutjevningsordninga for melk, uten å henge helt med i svingene? Da er du ikke alene. Episoden om PU-ordninga var en av de mest populære i året som gikk.

Åpner dørene 

Tirsdag kan du få et innblikk i fjørfeproduksjon, når fjørfebønder deler hverdagen i sosiale medier.

Landbrukspodden oppsummerer halvåret som gikk

Landbrukspodden oppsummerer halvåret høsten 2019

Året nærmer seg slutten og Landbrukspodden tar et tilbakeblikk før jula ringes inn. Det blir rom for både nedturer, oppturer og høydepunkter når Kato Nykvist, politisk redaktør i Nationen, er på plass i studio!

Kan gi tilliten Mattilsynet trenger

Ku på beite på Kjerringøy

Rapporten om Mattilsynets forvaltningspraksis ble lagt fram i dag. Den befester tillitskrise. Bondelaget har tro på flere av endringsforslagene.

Landbrukspodden om EU-kampen

Landbrukspodden om EU-kampen

Den 28. november markerte vi 25 års-jubileum for EU-avstemninga i 1994. Hvorfor ble EU-kampen så viktig for norsk landbruk, hvordan jobba Bondelaget for gjennomslag og hvorfor gikk det som det gikk?

Våre samarbeidspartnere