Nyheter

24 filmer fra jordbruket i Sogn og Fjordane

Hver dag i desember har Sogn og Fjordane Bondelag presentert en minireportasje med personer tilknyttet landbruket. Her kan du se alle filmene.

Generasjonsskifte på gården

I jula, når yngre generasjoner er hjemme på ferie, blir ofte generasjonsskiftet på gården et diskusjonstema. Vi har samlet nyttig informasjon om odel og overtakelse.

Se alle bildene fra adventskalenderen

I desember har vi invitert til en rundreise i landbruksnorge. Hver dag har vi presentert ett av de 100 000 bildene fra emneknaggen #norgetrengerbonden.

Årets juleønske

Julehilsen fra leder Lars Petter Bartnes.

Møte i klimaforhandlingene

Ola Elvestuen

Den 20. desember møttes Bondelaget, Småbrukarlaget og flere representanter fra regjeringa til forhandlingsmøte i en frivillig klimaavtale for jordbruket.

Vil ha sterkere bondestemme inn i klimaforhandlingene

Bjørn Gimming innleder under COP24

Bønder over hele verden var samlet da FNs klimaforhandlinger gikk av stabelen i Katowize. Nestleder i Bondelaget, Bjørn Gimming, mener bøndenes stemme inn i forhandlingene må bli sterkere i årene framover. – Vi jobber med naturen og kjenner klimaendringene på kroppen, samtidig vi sitter på viktige løsninger, sier Gimming.

- Vil føre til et norsk ulvereservat

Regjeringen, med statsminister Erna Solberg i spissen, nekter å regulere ulvebestanden ned til det nivået som Stortinget har bestemt. - FrP, Høyre og Venstre etablerer i praksis et norsk ulvereservat. Et tillitsbrudd, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

- Manglende faglig grunnlag for myrforbud

Regjeringa foreslår forbud mot nydyrking av myr. – Det er stor usikkerhet om klimaeffekten av regjeringas forslag, mens konsekvensene for norsk matproduksjon og beredskap er store, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Våre samarbeidspartnere