Årets unge bonde 2014For femte år på rad skal framtidens bondestand hedres. Bonde og rockemusiker Terje Uv fra Rennebu stakk av med den gjeve tittelen. Nå er Norges Bygdeungdomslag på jakt etter nye kandidater.

- I fjor fikk vi inn 200 nominasjoner, på et skyhøyt nivå og som virkelig viste bredden innen norsk matproduksjon. Gjennom årets kåring håper vi å få enda flere nominasjoner, og at vi kan bidra til å synliggjøre flere av de flotte historiene som er der ute, sier Ragnhild Duserud, bygdepolitisk nestleder i Norges Bygdeungdomslag.

Ser etter gode forbilder

Juryen ser etter en matprodusent under 35 år, et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. Årets unge bonde vinner 20.000 kr til å dra på sin drømmereise, med avløser i inntil en uke, sponset av Norske Landbrukstenester.

Slik nominerer du

Nominasjonsskjemaet er åpent til 26. september. 3. oktober slippes en liste over de 20 beste kandidatene. Da er det opp til folket å bestemme hvem som skal til finalen og vurderes av juryen. Man kan kun stemme én gang, og fristen for å stemme er 19. oktober. De fem med flest stemmer vil deretter bli vurdert av juryen, og 8. november får vi vite hvem som er Årets unge bonde 2014 på messa Bedre landbruk i Lillestrøm.

Årets jury består blant andre av:

- Juryleder og landbruksminister Sylvi Listhaug
- Programleder og artist, Gaute Grøtta Grav
- Rektor ved Høgskolen i Hedmark, Lise Iversen Kulbrandstad
- Leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum
- Representater fra McDonald's Norge og Felleskjøpet Agri

Det er Norges Bygdeungdomlag, McDonalds Norge og Felleskjøpet Agri som står bak kåringa.