Nyheter

Til Malawi for å hjelpe andre bønder

Rissa Bondelag på stand under matfestival

Bondelagslederen i Rissa, Petter Harald Kimo, har blitt valgt ut til en delegasjon som på nyåret reiser til Malawi for å følge utviklingen i Bondelagets bistandsarbeid.

Kom med innspel til jordbruksforhandlingane

Traktor foran Stortinget

Studieheftet for jordbruksforhandlingane er no på veg ut til lokallaga.

Erstatningsoppgjør for tap til rovdyr

erstatningsoppgjør for husdyr tatt av rovdyr

Årets oppgjør for tap av husdyr til rovdyr er 31.desember. Har du fått avslag på søknad om erstatning har du en klagefrist på tre uker.

Takk for innsatsen!

Lars Petter Bartnes

I 2017 har jeg som leder i Bondelaget virkelig fått sett hva som bor i denne organisasjonen, skriver Lars Petter Bartnes i sin julehilsen til medlemmer og tillitsvalgte i Norges Bondelag.

Flere vil være medlem i Bondelaget

Flere vil være medlemmer i Norges Bondelag. Her er bilde fra vårens Opptog for norsk matproduksjon etter bruddet i jordbruksforhandlingene. Foto: Fredrik Neumann.

Selv om antall bønder går ned, stiger medlemstallet i Bondelaget. På tampen av året teller vi 63 500 medlemmer, og det er tjue år siden medlemstallet var like høyt.

Rekordmange ulveflokker i Norge

Ulv illustrasjonsbilde

-  Aldri tidligere har det blitt registeret så mange ulver og ynglinger i Norge, og aldri har det vært viktigere å sette i gang jakta, mener Norges Bondelag.

Enighet i EU om klimaregler for skog- og arealbruk

EU-flagget

Forhandlingen i EU om regnereglene for opptak og utslipp av klimagasser fra arealbruk og skog (LULUCF) er sluttført. Bondelaget mener utfallet er bedre enn forventet, men at den norske regjeringen må forberede seg på tøffe klimaforhandlinger med EU.

Årets adventskalender

Andebu Bondelag

Norges Bondelag har 515 lokallag som gjør en viktig innsats gjennom hele året for å fronte norsk landbruk. I årets adventskalender presenterer vi et lokallag hver dag.

Våre samarbeidspartnere