Nyheter

Nok et en vellykket Topptur

I år som i fjor hadde elevene på naturbruksskolene en flott dag under det årlige Topptur arrangementet.

Et verdivalg for framtida

Fylkesleder Egil Chr. Hoen er en travel mann. Bonden fra Eiker har mange jern i ilden om dagen, store arealer som det skal gjøres våronn på, jordbrukets krav som skal redegjøres for på NRK Buskerud og en konfirmasjon rett rundt hjørnet. Akkurat nå er det jordbrukets krav og jordbruksforhandlingene som krever sitt.

Togreisende fikk kanelboller

Øvre Eiker Bondelag har hatt sin tradisjonelle vårkampanje. Togreisende fra Hokksund stasjon fikk utdelt egenproduserte kanelboller og kaffe før togreisen 15.april.

Natur- og kulturbasert entreprenørskap

Ål vgs, avdeling Fjellandbruksskolen på Lien, tilbyr i samarbeid med Fagskolen Innlandet, utdanning i Natur-og kulturbasert entreprenørskap fra Høsten-2016.

BONDEPUB 2. APRIL

Årets tour de Sigdal vil foregå på Modum med en svipptur innom Øvre Eiker. Påmelding innen torsdag 31. mars til Per Green på tlf 91808294 eller per@greenbygg.no

Egil Christopher Hoen gjenvalgt

Egil Christopher Hoen ble gjenvalgt som leder på Buskerud Bondelag sitt årsmøte på Klækken Hotell 16. mars.

Medlemsmøte i Skoger Bondelag

Det inviteres til medlemsmøte i Skoger Bondelag 10.mars på Skogvang kl. 19:00. Karstein Brøndbo snakker om medlemsfordeler fra Agrol og org.sjef i Norges Bondelag, Astrid Solberg, forteller om andre medlemsfordeler i Bondelaget.

Autorisasjonskurs plantevern, fornying, Øvre Eiker 5. april

SNS Buskerud, landbruk i samarbeid med NLR Østafjells setter opp ekstra fornyingskurs i plantevern i Øvre Eiker, tirsdag 5. april. Det er stor rift om plassene på vårens plantevernkurs, så vær rask med påmeldinga!

Kurs i varme arbeider for bønder

Ringerike brann- og redningstjeneste tilbyr kurs i varme arbeider. I løpet av året kommer kravet om kurs i varme arbeider også til å gjelde de fleste bønder.

Plantevernkurs på Torpomoen på Ål, lørdag 2. april

SNS Buskerud, landbruk i samarbeid med NLR Østafjells setter opp fornyingskurs i plantevern og kurs for førstegangsbrukere på Torpomoen 2. april. Det er stor rift om plassene på vårens plantevernkurs, så her er det bare å melde seg på raskt!

Fagseminar "God jordstruktur og mangfoldig jordliv"

Jordpakking og reduksjon i avlinger er et økende problem for å nå målet om økt matproduksjon og et bærekraftig landbruk på sikt. Meld deg på samlingen: God jordstruktur og mangfoldig jordliv - Hvordan skal vi dyrke jorda? Tid: 30. mars 2016 Sted: Sole Hotell, Noresund. Påmeldingsfrist 16.mars.

Interessant temamøte på Fossesholm

Drøyt 25 personer hadde benket seg rundt bordene da Buskerud Bondelag, Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, Landbruk, NLR HMS og Stamina Helse, Drammen arrangerte temamøte om bonden og psykisk helse.

Møte om markedsregulering og ammekuproduksjon

Sigdal og Eggedal Bondelag arrangerer møte om markedsregulering og ammekuproduksjon. 25.feb. kl. 19.00 på Folkemusikksenteret i Prestfoss. Eli Reistad vil snakke om markedsreguleringer og Johan Kopland om produksjon med ammeku.

Bondekafe på Nes

Det ble en vellykket bondekafe på Nes 3.februar og i underkant av 50 personer møtte opp. Knut Klev fra Nedre Buskerud jordskifterett var innleder og tema for kvelden var gjerde- og beite problematikk i utmark. Det var servering av pizza med tilbehør i etterkant.

Bonde i medgang og motgang - temamøte på Fossesholm, Øvre Eiker 22.02.2016

Buskerud Bondelag og Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, landbruk arrangerer sammen med NLR HMS og Stamina Helse temamøtet "Bonde i medgang og motgang" mandag 22. februar på Fossesholm. Mye står og faller på bonden - hva gjør bonden når det stormer som verst? Når våronna er sein pga været, når dyresykdom rammer besetningen eller værforholdene skaper økonomiske problemer. Hvordan mestre stresset? Vi inviterer bønder, bondefamilien og alle som jobber med og rundt bonden til å delta på møtet.

Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, Landbruk søker ny daglig leder

Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, Landbruk (SNS BL) er kursarrangør for kurs rettet mot landbruket og landbruksrelatert virksomhet. Vår daglige leder har sagt opp sin stillingen og vi søker hennes etterfølger.

Vervestafetten forstetter

Vervestafetten i Buskerud fortsetter med stort hell. Etter at Nedre Eiker Landbrukslag, Skoger Bondelag, Røyken Bondelag og Hurum Bondelag har hatt stafettpinnen kan vi notere oss for 27 nye medlemmer. Denne uka er vervefjøla i Lier og vi ønsker Lier Bondelag lykke til.

Møte "Gjerdeplikt, gjerdevett og beiterett"

Det inviteres til bondekafe onsdag 3.feb. kl. 19.30 "På Hjørnet" Nesbyen. Knut Klev fra nedre Buskerud jordskifterett kommer for å snakke om gjerdeplikt, gjerdevett og beiterett.

Buskerudbønder i vinden!

Buskerudbøndene er i vinden om dagen. Live Svalastog Skinnes, bonde og gründer fra Krødsherad ble beste landbruksblogger og Vidar Kolbjørngsgaard, lokallagsleder i Ål, har vært i eteren i beste sendetid på Ekko i uka som gikk. Det er moro at bøndene fra Buskerud markerer seg!

Regionmøter i februar

Buskerud Bondelag inviterer til regionmøter 9.feb. kl.10.00 på Solstad Hotell, Gol og 11.feb. kl.18.30 på Tyrifjord Hotell, Vikersund. Vi skriver 2016, og vi er i gang med jordbruksforhandlingene. Mange av dere har arbeidet med studiemateriellet til jordbruksforhandlingene og nå er det tid for diskusjon og innspill på regionmøtene. Påmeldingsfrist 1.feb. til buskerud@bondelaget.no / 32 10 99 50.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere