Nyheter

MRSA på melkekyr i søndre Buskerud

Mattilsynet sendte på mandag ut pressemelding om at det var funnet MRSA i speneprøver fra storfe fra en besetning i Søndre Buskerud. I henhold til det som står i pressemeldingen ble smitten påvist hos ei ku med jurbetennelse og det var bonden selv som tok prøve av ei ku som var vanskelig å behandle.

Voksenagronomutdanning - oppstart nytt fag januar 2017

Studieforbundet næring og samfunn, Buskerud, landbruk har i samarbeid med Ål vgs. avd. Lien og Rosthaug vgs. avd. Buskerud, høstet gode erfaringer med agronomkurs for voksne. Vi starter opp med nytt fag, Utmark og kulturlandskap 20.-22.01. 2017. Nye elever er hjertelig velkommen!

Hole på topp i kornavling på landsbasis

Fylkesmannen har lagt ut kornstatistikken for 2015, og kan fastslå at 2015 var et godt kornår. Ser vi på gjennomsnitt for alle kornslag fra 2002 – 2015 troner Hole kommune på toppen. Vi gratulerer! Hole er også på pallen med en 2. plass for 2015 med en gjennomsnittlig kornavling på hele 708 kg/da.

Arbeidet med jordbruksforhandlingene 2017 er i gang

Mandag 21.11 møttes fylkesstyret, forum for plantprodusenter og husdyrutvalget i Buskerud Bondelag for å starte arbeidet med jordbruksforhandlingene 2017. Anders Huus, seniorrådgiver i næringspolitisk avdeling i Norges Bondelag loset oss gjennom en felles innledning.

Årsmøte i Sigdal og Eggedal Bondelag og Modum Bondelag

Med årsmøte i Sigdal og Eggedal bondelag 08. november og Modum Bondelag 16.11. er alle lokallaga i mål med sine årsmøter.

Vellykket ledermøte i Buskerud Bondelag

Buskerud Bondelag var samlet til ledermøte 11.-12. november. Nærmere 50 deltagere hadde funnet veien til Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker. Her fikk vi både politisk og organisatorisk påfyll og som seg hør og bør når vi gjestet hotellet til årets lokalmatgründer – mye god mat. Ekstra hyggelig var det selvfølgelig å kunne feire at Buskerud Bondelag er 70 år i år.

Hospitering for 10. klasser på Buskerud 30. november

Rosthaug videregående skole, avdeling Buskerud inviterer 10. klasse med foreldre til å ta en nærmere titt på skolen og programfaget naturbruk.

Vi gratulerer Hallingskarvet lam med BU-prisen for Buskerud!

Hallingskarvet lam, ved Ivar Slettemoen og Nortura avdeling Gol, mottok fredag bygdeutviklingsprisen i Buskerud. Prisen er på 50.000 kr og gis til leverandørene til Hallingskarvet lam.

Fortsatt årsmøter i lokallaga

Vi er inne i innspurten for årsmøtene, forrige uke var det også mange lokallag som hadde sin årsmøter i fylket vårt. Det ble nye lokallagsledere i Nore og Uvdal Bondelag og Hol Bondelag. Vi gratulerer både nye og gjenvalgte lokallagsledere.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere