Nyheter fra Trøndelag Bondelag

En stor takk til alle som deltok på jordvernaksjonen.

Fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Lars Morten Rosmo, takker initiativtakerne og alle som deltok i forbindelse med jordvernaksjonen i går. Det ble en vellykket aksjon.

Matjord er uerstattelig!

Flere organisasjoner og politiske partier aksjonerte sammen med Natur og Ungdom og Bondelaget i morgentimene i dag. Det ble slått fakkelring om noe av den beste matjorda vi har i Trøndelag som en protest på at regjeringa har åpnet for at disse områdene kan bygges ned.

Raner kommende generasjoner!

Fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag uttaler at Landbruksminister Sylvi Listhaug og bystyret i Trondheim fraraner kommende generasjoner muligheten til å dyrke sin egen mat

Engasjert ledermøte møtte statssekretær på Ørland

22 av 36 lokallag var representert på årets ledermøte i Sør-Trøndelag Bondelag. Første dag på Ørland var viet ny landbrukspolitikk, statssekretærbesøk og Ørland Kampflybase.

Årets unge bonde er fra Rennebu

Terje Uv (34) fra Rennebu ble på landbruksmessa Bedre Landbruk i helga kåret til årets unge bonde blant over 200 forelåtte unge bønder og 5 finalister. - Vinneren av Årets unge bonde 2013 er et sunt forbilde med et sterkt engasjement for norsk landbruk- sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Full seier til Ola Krokan og beitenæringa!

Det ble full seier til Ola Krokan og Beitenæring i dommen som nettopp er falt i Lagmannsretten. Staten hadde anket saken i fra Tingretten som også ble vunnet av Ola Krokan. Norges Bondelag, Bonde og Småbrukarlaget og Norsk sau og Geit har vært medhjelpere for Krokan i saken. Styremedlem i Sør-Trøndelag Bondelag, Frank Røym, er veldig fornøyd med dommen.

Årsmøte og 90 årsjubiluem Ørland Bondelag

Tirsdag 5. november avholdt Ørland Bondelag årsmøte, samtidig som lagets 90 års jubileum ble feiret. Fylkesleder Lars Morten Rosmo var til stede og gratulerte fra fylkeslaget. Arne Hernes ble på møtet gjenvalgt som leder for ett år. Over 30 medlemmer møtte opp

Kvinner Kan ... Kjærlighet til ga oss go-følelse!

Det var den dagen Bjarne Brøndbo fikk utdelt sosiale antenner og at regn kan være noe annet enn møkkavær bare en tenker andre ord og tanker. Og vi fikk tårer i øyekroken av turen til Nederland.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere