Juryen sier videre: - Som ung gårdbruker har vinneren inspirert flere i lokalmiljøet og er et kjent navn også utover sitt hjemfylke. Vinneren har pågangsmot, er pliktoppfyllende og står på for at både familien og dyra skal ha det best mulig, -

Prisen ble delt ut av landbruksminister Sylvi Listhaug som blant annet sa at landbruket trenger unge og entusiastiske mennesker som vil overta og utvikle landbruksnæringen. Det er behov for gode forbilder som viser at det går an å lykkes som ung bonde og matprodusent i Norge. Årets unge bonde 2013 og de andre topp-kandidatene, er gode forbilder og viser fram landbruksnæringen på en veldig god måte.

Uv har 38 melkekyr på gården og er stadig på turné med bandet The South. Helt siden barndommen har den unge bonden vært interessert i gitarspilling, og gårdsdrift stod ikke på planen ettersom hans eldre søster hadde odel på hjemgården.

I tillegg har Uv vært allergisk mot dyr siden han var tre år. For åtte år siden ble livet hans imidlertid snudd på hodet. Hans far ble utsatt for en arbeidsulykke og søsteren ønsket seg ikke tilbake til gården. Terje flyttet med sin samboer fra bylivet i Trondheim, til melkekyr og lange arbeidsdager.

- Vi angrer ikke på at vi tok over gården, heller tvert i mot. Jeg har kjøpt mer melkekvote i flere omganger, og nå skal vi bygge nytt hus. Vi satser for fullt på å bo her, har trønderen tidligere sagt til Nationen.