Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Biskop Tor Singsaas Bondevenn i Osen

Under bispevisitasen i Roan og Osen 22.-26. mai var en frivillighetskveld en del av arrangementene. Lag og organisasjoner i bygda var med. Osen Bondelag utnevnte Biskop Tor Singsaas til Bondevenn sammen med prest Atle Ølstørn og prost Brita Hardeberg.

Travbane i Klæbu sparer mye dyrka jord!

I dag kom innstillinga til styringsgruppa for Nye Leangen. Organisasjonssjef i Sør-Trøndelag Bondelag er veldig fornøyd med innstillinga om å legge det nye travanlegget til Tulluan i Klæbu. Dette alternativet går ikke ut over dyrebar dyrka jord, og leder i styringsgruppa, Trond Rønningen, fortjener også utnevnelsen bondevenn sier organisasjonssjef Jon Gisle Vikan. Og dermed gikk turen til Moholt og Block Watne for å treffe Rønningen. Han ble veldig overrasket over og glad for å bli bondevenn.

En soleklar bondevenn!

"E d nånn æ unne litt ekstra peng i pongen, så e det bøndern" hørte alle som var tidlig oppe og hørte på NRK Trøndelags morgensending med Morten Karlsen i dag. "Æ betale gjerne 2-3 krona ekstra for brødet og melka, for bøndern e viktig. Dem produsere maten vår. Og æ e ikke fra gård, sjøl om mang trur det". Så da heiv vi oss rundt og kjørte til Tyholt. Og hadde vi kjørt litt kjappere, så hadde vi rukket å utnevne Morten Karlsen til bondevenn før han rundet av morgensendinga.

Satser på norsk mat!

Regjeringa valgte, etter litt nøling, å satse på norsk matproduksjon. Årets jordbruksavtale gir mulighet til å øke produksjonen av norsk mat. For oss som skal produsere maten blir den økonomiske situasjonen bedre, slik at vi kan rekruttere dyktig ungdom inn i næringa, sier fylkesleder Lars Morten Rosmo etter at det nå er kjent at partene i jordbruksforhandlingene har inngått avtale.

Partene holder pressekonferanse kl 15

Fylkesleder Lars Morten Rosmo kommenterer på Sør-Trøndelag Bondelags Facebook-side.

God vår folkens!

Da er endelig våren kommet og en hektisk tid hersker over det ganske bondeland. Nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Arnt Tilset, har i sene kveldstimer 14. mai sendt oss noen betraktninger etter en lang dag i traktorsetet.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere