Nyheter

Skattekurs

I overkant av 50 deltagere fra samarbeidende regnskapskontorer i Østfold var samlet på Klækken Hotell ved Hønefoss 29.-30. okt. 2020 for gjennomgå årets skatte- og avgiftsfaglige nyheter.

Viken Frp: Vi må støtte opp om norsk kjøttproduksjon

- Særlig i disse tider er det viktig å ha en sterk norsk kjøttproduksjon, sa Liv Gustavsen, leder i Viken Fremskrittsparti, da hun tok med hele fylkestingsgruppa til møte med fylkesbondelagene i Viken.

Ny veileder ved søknad om rovdyrerstatning

Bønder i rovdyrområder som mister husdyr til rovdyr, har krav på erstatning. Her har vi samlet info, til søknadsfrist 1. nov.

Skjerp deg, Bårdsgård!

Kommentator i Nationen, Hans Bårdsgård, tillater seg å harselere over bønder som produserer grasbasert kjøtt og melk på flatbygdene. Det er en total mangel på respekt ovenfor en hel yrkesgruppe når han omtaler de som ugras. Når kommentaren i tillegg inneholder mange uriktige påstander, ønsker jeg å svare, sier fylkesleder i Østfold Bondelag Svend Arild Uvaag.

Orienterte om tiltak i grøntnæringen

Bondelaget har i dag møtt statsråd Olaug Bollestad og statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet, sammen med resten av grøntnæringen.

Ønsker å gjøre en forskjell

Her skal vi bli bedre kjent med Trude Hegle - hestejenta fra Askim som var turnesekretær på Riksteateret før hun ble veterinær, og etter tilsynsbesøk hos Elling flyttet inn og ble bonde i Mellomdalen i Rakkestad.

Ledermøtet 2020

Lokal- og fylkestillitsvalgte i Østfold samles snart til det årlige ledermøtet, denne gang på Fredriksten hotell i Halden 20.-21. november.

Klimakalkulatoren lansert: - Målet er å drive mest mulig effektivt

Klimasmart landbruk er god agronomi og god økonomi, sier Michael Aamold ved Norsk Landbruksrådgivning Øst. I dag lanseres landbrukets klimakalkulator.

Vervet har ikke gitt meg grå hår ennå

Ole Kristian Bergerud er prosessoperatøren og ingeniøren som forelsket seg i landbruket, og fant lykken som heltidsbonde og ammekuprodusent på gården Bergerud sammen med ektefelle og 3 barn.

Ukas podkast: hva er god matjord?

Sunn og god matjord er en viktig del av oppskrifta for å lykkes som bonde. Else Villadsen fra NLR er ukas gjest.

Villsvin - vi tar ansvar

I en leder i Smaalenene Avis kunne vi lese at «ingen tar ansvar for å kontrollere villsvinbestanden». Østfold Bondelag setter stor pris på drahjelp fra Smaalenene Avis for å sette villsvin, og de problemer de bringer med seg, på dagsorden.

Statsbudsjettet: Sats på landbruket!

Regjeringa la 7. oktober fram statsbudsjettet med nye milliarder til koronatiltak. Dessverre lå det ingenting til landbruket, verken til investeringsmidler eller klimamidler i landbruket. – Skuffende, sier Svend Arild Uvaag, fylkesleder i Østfold Bondelag, og peker på at slike midler ville gi økt næringsaktivitet og mer klimasmart matproduksjon.

Landbrukspodden + Landbruk.no på taket

Torsdag inviterer Norges Bondelag og Norsk Landbrukssamvirke til live podcastinnspilling på taket av Landbrukets hus.

Østfoldinger i toppen

Årsmøtet i Norges Bondelag 2020 ble gjennomført onsdag 30. september digitalt med fylkesdelegasjonene spredt rundt omkring i landet.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere