Nyheter

Kurs i fremtidens energiløsninger i landbruket

Er du nysgjerrig på hvordan ulike energiløsninger kan fungere på gården? Hvilke klimatiltak som kan fungere her i fylket? Vi ønsker å sette fokus på ulike energiløsninger, og inviterer til et kurs om et mer klimasmart landbruk - og du er velkommen til å få innspill og tips om gode løsninger.

Møte i felles korn- og miljøutvalg Akershus/Østfold

I dag er det møte i felles korn- og miljøutvalg på Grønt Fagsenter, Hvam. I utvalget sitter bønder fra Akershus og Østfold - og noen av temaene som diskuteres i dag er: innspill til Norges Bondelag på klimapolitikken, kornprogrammet for Akershus og Østfold, foran Jordbruksforhandlingene 2015 og høring om vannforvaltningen i Glomma og grensevassdragene. Viktige temaer som berører bøndene i begge fylker.

Styremøte i Østfold Bondelag

Avholdes på Solhuset, Slitu i morgen onsdag 12.11.14. På agendaen står bl.a. økonomirapport, arbeid med valgkomiteinstruks, kompetansesenter på Kalnes, klimapolitikk, JBF 2015 og ledersamling i november. Travel høst for Østfold Bondelag, og lokallagene har akkurat avholdt sine årsmøter - de er i gang med nytt arbeidsår.

Styremøte i Østfold Bondelag

Torsdag 16. oktober er styret i Østfold Bondelag samlet til møte på Huggenes i Rygge, i lokalene til Norsk Landbruksrådgivning Sør Øst. Planlegging av høstens ledersamling i november, valgnemndsinstruks, politisk arbeid fremover, høringer om jordbærplanter, svine- og fjørfeproduksjon, skolebruksplan i fylkeskommunen og behandling av eksplosiver - er noen av sakene som skal diskuteres.

Smaken av Råde

Det er nok en gang duket for Smaken av Råde! Lørdag 11. oktober stiller bøndene i Råde opp og viser forbrukerne hva som produseres av flotte råvarer i Råde. Ta en tur da vel?

Høstferie på fylkeskontoret

Torsdag 2. og fredag 3. oktober 2014 er kontoret til Østfold Bondelag feriestengt. Vi er tilbake på kontoret mandag 6. oktober 2014. Henvendelser som haster, rettes til Norges Bondelag på tlf. 22 05 45 00. Henvendelser vedr. medlemsregisteret - kontakt medlemsregisteret i Norges Bondelag - medlemsregisteret@bondelaget.no

Høringsinnspill - Forslag til forskrift for tilskudd for levering av husdyrgjødsel til biogassanlegg

Høringsinnspill - Bruk av snøscooter til fornøyelseskjøring - forslag til endringer i lov

Lokale tillitsvalgte bønder samles på Kalnes

I morgen samles lokale bønder med verv i Bondelaget på Kalnes Videregående Skole i Sarpsborg. Her skal det snakkes om gåsas herjinger, det skal vises rundt i nytt fjøs, og kvelden avsluttes med gode råd og tips rundt kommunale rulleringsplaner (arealforvaltning lokalt). Mange har meldt seg på, og vi forventer mange deltakere og stort engasjement!

"Bankekurs" for lokale valgnemnder

Er du medlem av lokal valgkomite? Sliter du med nyrekruttering? Er det et tiltak å komme i gang med arbeidet? Nå kan du/dere samle medlemmene i valgnemnda til ETT møte, EN kveld og få gjort HELE eller deler av jobben med å skaffe nytt styre i løpet av denne kvelden. Fristende? Einar Høstbjør har lang fartstid i Østfoldlandbruket og kan bidra med fagkunnskap rundt det å velge riktig person til rett verv!

Grunneiers muligheter - ferdsel i kulturlandskapet

Utmarksavdelingen i Akershus/Østfold inviterer til temakveld for grunneiere og andre interesserte - Ferdsel i kulturlandskapet i tettstednære strøk (allemannsretten, friluftsloven og grunneiers muligheter). 14. oktober 2014 kl 1800-2100 på "Antikklåven" på Ås (adresse: Fagerli gård, Dylterudvegen 14).

Landbruksdirektøren over i pensjonistenes rekker

Landbruksdirektøren i Østfold, Thor Bjønnes, ble behørig takket av onsdag denne uken, etter mange års tjeneste for og med Østfoldlandbruket. Fra Østfold Bondelag var fylkesleder Martha Mjølnerød og organisasjonssjef Nina Glomsrud Saxrud tilstede for å rose, takke og ønske lykke til med pensjonisttilværelsen.

Verving og valg i Halden

I går ble det avholdt kurs i verving og valgnemndsarbeid for lokale tillitsvalgte på Thon Hotel i Halden. Uten mat og drikke duger helten ikke, så vi startet med nydelig indrefilet av svin med fortreffelig tilbehør, og avsluttet med sjokolade brulet og kaffe! Etter det var vi klare for en god økt med inspirasjon og råd/tips til bedre jobbing lokalt.

Nytt studie innen Driftsledelse gartner og grønt

Fagskoleutdanning for de som vil videreutdanne seg innen gartner- og grøntbransjen er etablert.

Plass til flere!

Østfold Bondelag arrangerer kurs for verveansvarlige og lokale valgnemndsmedlemmer mandag 2. juni 2014. Stedet er Thon Hotell i Halden og vi ønsker velkommen lokale tillitsvalgte som ønsker (trenger) litt øvelse i argumentasjonsteknikk og overtalelsesevner!

Bilder fra traktorkonvoi i Østfold

Mange traktorer på veiene i Østfold i dag. Vi har samlet noen bilder fra turen.

Østfold i bilder - Staten har tatt kaka

Det strømmer inn med bilder fra lokale bondelag som har foreviget sine handlinger de siste timene. Her deler vi de med dere.

Tanker fra graven.....

Da Landbruksminister Sylvi Listhaug skulle takke for maten på årsmøtet til Fremskrittspartiet, sa hun; - Det å forandre norsk landbruk er som å flytte en kirkegård, man får ikke hjelp av de som er der…

Fra "Regional Matkultur Østfold Akershus" til "Regional Matkultur Oslofjord"

Årsmøtet i Regional Matkultur Østfold Akershus ble avholdt i kantina hos Innovasjon Norge onsdag 23. april. Det var flere spennende foredragsholdere og på årsmøteprogrammet var endring av vedtekter og navn på foreningen, to viktige saker.

Vern den gode matjorda i Østfold!

Utsagnet kommer fra Østfold Bygdekvinnelag, som har sendt ut følgende resolusjon fra sitt årsmøte lørdag 8. mars 2014: Vern om den gode matjorda i Østfold! Dette kan du lese mer om i denne nettsaken.

Landbrukskontoret HSA informerer

Informasjon fra Landbrukskontoret Hobøl - Spydeberg - Askim. Vellykket eierskifte i landbruket – hvordan gå fram? Husk å lage ny gjødselplan for 2014! Jordprøver, Miljøplan trinn 1 skal oppdateres årlig, Våronnmøte i Askim, Fellingsresultater fra rådyrjakta 2013, Endring av vald, Spennende og aktuelle skogkurs, BU-midler, Tilskudd til drenering.

Fagdag i Oslo: grovfôr til hest

Norsk Landbruksrådgiving, Bioforsk og Norsk Hestesenter arrangerer fagdag med tema grovfôr til hest. Stedet er Hestesportens Hus/Bjerke travbane i Oslo. Nils T. Bjørke er en av innlederne.

Ny dame på plass i Østfold Bondelag

Vi ønsker Camilla Grefsli velkommen til Østfold Bondelag - hun skal vikariere for Karoline Fjeldstad. Fjeldstad har søkt andre utfordringer hos Fylkesmannen og har fått innvilget permisjon et år. Av tidligere arbeidserfaring har Camilla Grefsli blant annet jobbet for Nofima, hun er 41 år og bor på Havnås i Trøgstad kommune.

Landbruksspill for 10. klassinger i Eidsberg

Torsdag og fredag denne uken gjennomføres det Landbruksspill i 10. klasse i Eidsberg. Lokale bønder stiller som instruktører - hvert år. Siden Landbruksspillet oppsto en gang på tidlig nittitall, har lokallaget i Østfold digitalisert sin utgave - slik at penn og papir nå er byttet ut med pc og regneark.

Våre samarbeidspartnere