Nyheter

Gjennomfører arbeidsgiverkurs for 2000 deltakere i vinter

En samlet grøntnæring har tatt grep etter sommerens medieoppslag om arbeidsforhold i næringen. Nå er nytt kurs for alle arbeidsgivere i bær- og grøntnæringen klart.

Ansette utenlandsk arbeidskraft på gården?

jordbæråker

Her er ti ting du som arbeidsgiver bør ha på plass før du ansetter arbeidere fra utlandet.

Bonde i sjela

Aase Maren Øiestad Hesleskaug tok over gården i Trømborg i 2012, og sammen med mann og to barn driver hun allsidig produksjon med korn og slaktegris, har 15 høner og kjøkkenhage til egen husholdning og hun er styremedlem i Østfold Bondelag. Hun er utdannet sykepleier og helseinformatiker, og jobber til daglig i et IT-firma.

Viken viser vei i klimakampen!

Løsningene på klimakrisen skapes i samarbeid mellom viljesterke politikere, et offensivt næringsliv og motiverte innbyggere. I Viken har vi alle ingrediensene som trengs for å lykkes, sier fylkesleder i en kronikk denne uken.

Vi gratulerer

I en tid preget av nødvendige smitteverntiltak, har allikevel lokallagene klart å gjennomføre sine årsmøter enten digitalt eller fysisk. Vi gratulerer de nye og gjenvalgte med tillitsverv!

Klimasmart landbruk Østfold på pallen

Klimasmart landbruk Østfold mottok en gledelig tredjeplass under den årlige klimakonkurransen for kommunesektoren som ble delt ut på Zerokonferansen tirsdag. Østfold Bondelag er stolte av å ha vært med på dette samarbeidet som ledes av Viken Fylkeskommune.

Tida er inne for kraftfulle tiltak i verdikjeden for mat

Det er nødvendig å redusere dagligvarekjedenes dominans i hele verdikjeden. - Dette handler også om tilgang til butikkhyller og mangfoldet i norsk matproduksjon, sier Bartnes.

Seks tiltak for dagligvarebransjen

Her er Bondelagets forslag til tiltak, fra vårt høringssvar til dagligvaremeldinga.

Våre samarbeidspartnere