Nyheter

Viktig med riktige kutt for norsk jordbruk

-Vi skal kutte utslipp og tar oppgaven på alvor. Samtidig er jeg bekymret for konsekvensene de foreslåtte kuttene kan få, ikke bare for jordbruket, men for landet vårt, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Nytt politisk program på høring

Klima er en av satsingsområdene i forslaget til nytt næringspolitisk program for Norges Bondelag.

Best på verving

Hvaler Bondelag ble best på verving i Østfold i fjor, og økte medlemsmassen i laget med hele 33 %!

Lars Petter Bartnes tar ikke gjenvalg i Norges Bondelag

Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes har meddelt valgnemnda at han ikke stiller til gjenvalg på årsmøtet i juni.

Autorisasjon for kjøp og bruk av plantevern

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må du ha plantevernbevis. Har du ikke dette fra før må du gå et grunnkurs, har du tatt dette tidligere må du gå fornyingskurs hvert tiende år. NLR Øst tilbyr kurs, sjekk tilbudet her

Stortingets ulvevedtak må etterleves!

Det var høy stemning og stor frustrasjon da nær tusen bygdefolk var samlet på Bjørkelangen til fakkeltog og rovviltpolitisk stormøte i kveld.

Bli med i stormøte og fakkeltog

Fylkesleder oppfordrer alle berørte til å møte opp til fakkeltog for å vise sin bekymring for at vårt område blir et ulvereservat. - Vi reagerer kraftig på den politiske håndteringen av saken, og krever at ulveforliket i Stortinget etterleves av regjering og forvaltning, sier fylkesleder i Akershus og Østfold Bondelag.

Inn på tunet konferanse

Fylkesmannen inviterer alle Inn på tunet tilbydere til konferanse for faglig påfyll og mulighet for å utvide det faglige nettverket. Temaet for årets konferanse som går av stabelen lørdag 21. mars er barn og unge.

Fakkeltog og folkemøte mot regjeringas rovdyrforvaltning

Nyttårsaften overprøvde regjeringa rovviltnemndenes beslutning om å ta ut tre ulveflokker i ulvesona. Denne overkjøringa av rovviltnemdene må ta slutt, og Stortingets vedtak må følges! Den 22. januar sees vi på Bjørkelangen.

Lokallagssamling i Østfold Bondelag

Torsdag 30 januar inviterer Østfold Bondelag til lokallagssamling på Bøndenes Hus i Råde. Her samles styremedlemmer fra lokallagene rundt omkring i fylket til politisk og faglig oppdatering.

Styrer mot ulvereservat

Regjeringa nekter igjen å regulere ulvebestanden etter Stortingets vilje. – Vedtaket om å felle kun én flokk vil øke konfliktnivået, og viser at regjeringa ikke har til hensikt å følge bestandsmålet som er satt av Stortinget. I realiteten sier man her at ulvebestanden i Norge skal økes, mener Svend Arild Uvaag, fylkesleder i Østfold Bondelag.

Landbrukspodden om kjøtt og bærekraft

Nok et gjenhør med en populær episode fra året som gikk når vi spør om kjøtt er bærekraftig? Silje Lundberg i Naturvernforbundet og Christian Anton Smedshaug i Agri Analyse er på plass i studio for å gi svar.

Nå kan du melde interesse for salg av melkekvote

Som følge av avtalen om melkekutt som Norges Bondelag og regjeringa inngikk i høst, ble det åpnet for salg av kumelkekvoter til staten 2. januar 2020. Ett døgn etter at det ble åpnet for påmelding, kan Landbruksdirektoratet melde om stor pågang.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere