Nyheter

Smittevernveileder 2.0 for produsenter av frukt, bær, grønnsaker og potet

Benytt sjansen til å ta vårt nettkurs og/eller lese deg opp på smittevernveilederen for produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter som nå ligger oppdatert i 2.0 versjon på Mattilsynets hjemmesider.

Jordbruksoppgjøret 2021 må gi inntektsvekst til alle bønder

Dette uttalte fylkesleder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag, på Norges Bondelags lederkonferanse, som blei arrangert på Gardermoen 25. juni 2020. I denne saken finner du hele innlegget Uvaag holdt.

Bondelaget inviterer - #komhit i sommer

– Jordbruket gjør landskapet rundt oss vakkert, og i sommer vil vi «ramme inn» det aller vakreste for nettopp deg om du vil ta en titt.

Ukens podkast - store endringer for et sterkere Nortura

Milliardinvestering, ny teknologi og en mer effektiv struktur skal skape et sterkere Nortura for framtida. Vi får høre hvordan skuta skal snus for samvirket.

Pant boksen i sommer så slipper dyra å lide

Denne uken lanserer vi i Norges Bondelag en landsomfattende informasjonskampanje.

Ukens podkast - om å elske en bonde

Hva må til for å sikre godt samliv på gården? I denne episoden som er et gjenhør snakker vi om alt fra særeie til samboerkontrakt og romantikk i hverdagen.

Naturtyper skal kartlegges

Mange grunneiere i Østfold, Akershus og Buskerud har i mai fått brev fra Fylkesmannen i Oslo og Viken om at hele eller deler av deres eiendom skal kartlegges for naturtyper i sommer (mai til oktober). Grunneiere bes ta kontakt med Fylkesmannen dersom det er spesielle hensyn som kartleggeren må ta hensyn til ved ferdsel på deres innmark.

Webinar - Biokull som klimatiltak i offentlig regi

Onsdag 17. juni kl. 10.00-12.00 vil du få høre erfaringer fra etablering av anlegg, produksjon og bruk av biokull, samt beregning av klimanytte.

Ønsker rovviltnemnda lykke til med arbeidet

Etter fylkestingsvalg blir det også oppnevnt nye medlemmer til rovviltnemndene. -Vi ønsker den nye nemnda for region 4 lykke til med arbeidet, og ser fram til god dialog, sier leder i Østfold Bondelag Svend Arild Uvaag.

Bondelaget møtte Høyres landbruksnettverk

Onsdag 3. juni møtte Østfold Bondelag representanter fra Høyres landbruksnettverk. Sakene som sto på dagsorden var betydningen av hva landbruket produserer i Østfold, landbrukets løsninger for kutt i klimagassutslipp uten å nedbygge landbruket, korona nedstengingens konsekvenser for matproduksjon i våre områder og ikke minst villsvin og gås.

Smittevernveileder for produsenter av frukt, bær, grønnsaker og potet

Vi er glad for at veilederen er på plass. Bondelaget har sammen med øvrige organisasjoner i grøntnæringa arbeidet med å få myket opp noen av de mest krevende forslagene.

Viktig informasjon om arbeidstillatelser

Vi har fått informasjon fra UDI om at det ved behandling av visum og arbeidstillatelser for arbeidere fra tredjeland er viktig med direkte kontakt til politiet for å få effektuert arbeidstillatelsene.

Klimagassreduksjon gjennom husdyravl

Bønder og avlsorganisasjonene de eier samarbeider om redusert klimautslipp gjennom avl.

Gratis nettkurs om smitteveilederen for våre medlemmer.

På kurset gjennomgår vi smittevernveilederen for produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter. Det er også mulig å kjøpe kurset i vår nettbutikk for de som ønsker det.

Nyttig informasjon for beitebruker

Fylkesmannen i Oslo og Viken har utarbeidet en brosjyre «Beitedyr og rovvilt - samordnet informasjon». Brosjyren inneholder blant annet informasjon om forvaltningen, ansvarsfordeling, informasjon om de ulike fellingsmetodene, skadefelling, erstatning, tilskudd og kontaktinformasjon.

Ukens podkast - traktor i trafikken

Hvordan navigerer man blant alle reglene for veitrafikken når traktoren skal ut på tur? Vi kjører gjennom de viktigste reglene for traktoren i veitrafikken.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere