Nyheter

Generasjonsskifte på gården

I jula, når yngre generasjoner er hjemme på ferie, blir ofte generasjonsskiftet på gården et diskusjonstema. Vi har samlet nyttig informasjon om odel og overtakelse.

Kornkonferansen 2021

Norges Bondelag og Norske Felleskjøp arrangerer kornkonferanse torsdag 21. januar. I år er tema hvordan vi kan øke andelen norsk korn til mat og fôr.

En annerledes julehilsen fra fylkeslederen

Jul kan være tid for ettertanke og refleksjon. – For oss handler julen om å sette ned tempo litt, og jeg håper at flere har den muligheten, sier fylkesleder Svend Arild Uvaag. Han kan også fortelle at han er en familiekjær kar som alltid er glad i å ha folk rundt seg. - Jeg kan sitte i bilen med en av barna på telefonen og vi kan bare prate. – Ja vi kan faktisk også sitte der lenge i fellesskap uten nødvendigvis å si noe. Dette og mer til du ikke vet om vår kjære fylkesleder kan du kanskje lese her.

Julefreden senker seg

Fra og med onsdag 23. desember og fram til mandag 4. januar er kontoret til Østfold Bondelag stengt. Vi vil benytte anledningen til å ønske dere alle en God Jul og et Godt Nytt år. Er det akutte saker som tilsier at du må ha kontakt med administrasjonen ring organisasjonssjef Mina M. Johansen på mobil 917 75 831

Fugleinfluensa i Norge

Kortnebbgås

De siste ukene er det oppdaget flere fugler med smittsom fugleinfluensa. Derfor utvides nå området med portforbud for fjørfe ytterligere, og gjelder hele Sør-Norge. All hobbyhøns må registreres hos Mattilsynet.

Fugleinfluensa nå i Norge - råd fra Mattilsynet

Hold fjørfe innendørs, etter at det er oppdaget fugleinfluensa på villfugl.

Fagdag om fossilfrie korntørker 8 desember - på web

Det er et økende behov for mer tørking og lagring av korn på gårdene. Samtidig er det et overordnet langsiktig mål om fossilfri drift. Hva finnes av ulike løsninger på dette? Bli med på korntørkefagdag på web

Våre samarbeidspartnere