Nyheter

LA-MRSA-erstatningene bedres etter påtrykk fra Bondelaget.

- Når svinebøndene må sanere, gjør de en jobb først og fremst for folkehelsa. Da skulle det bare mangle at de får en rimelig erstatning, sier Bartnes.

5 fakta om kjøtt og klima

Klimadiskusjonen nærmer seg full forvirring og det er vanskelig å vite hva som er riktig. Her har vi samlet 5 fakta om kjøtt og klima.

Seniorkurs - forberedelse til en ny hverdag

Østfold Bondelag arrangerer kurs torsdag 12. mars kl. 10.00 - 17.00 rettet til bønder som skal overdra gården til neste generasjon, selge den eller avvikle gårdsdriften og fortsette å forvalte gården.

Møte med organisasjonene om årets jordbruksforhandlinger

Tirsdag møtte Østfold Bondelag organisasjoner og avlslag til speedmeeting og innspill til årets jordbruksforhandlinger. - Vi ser fram til å få gode signaler fra dere som virkelig kjenner utfordringene innenfor de ulike produksjonene, åpnet fylkesleder Svend Arild Uvaag.

Partnerskapet for landbruket i Viken er i gang

Onsdag denne uka møttes det regionale partnerskapet for landbruket i Viken for første gang. – Det regionale partnerskapet er en viktig arena for oss i næringa og det er viktig at dette blir ivaretatt på en god måte også i Viken, sier de Sigurd Enger, Håkon Haug Laa og Svend Arild Uvaag – fylkeslederne i henholdsvis Akershus, Buskerud og Østfold.

Ukens podkast - rovdyr eller sau i norsk utmark?

Vi gjør opp status for hva som skjer både i utmarka, på Stortinget og i rettsapparatet.

Ukens podkast - klimaspesial om teknologi, møkk og metan

Hvordan kan vi øke verdien på husdyrgjødsla og samtidig kutte klimagassutslipp? Og hva er egentlig mysteriet med metan?

Varsel årsmøte Østfold Bondelag 2020

Årsmøtet i Østfold Bondelag vil finne sted i Festsalen i Rakkestad rådhus, torsdag 19. mars 2020. Møtet settes kl. 09.00.

Fakta og følelser om rovdyr

Les dette intervjuet med Erling Aas - Eng om hvordan det i dag oppleves å bo, og ha dyr på beiter i områder hvor rovdyra er en del av hverdagen.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere