Nyheter

Trenger du arbeidskraft eller er på jakt etter jobb?

Det er et stort behov for arbeidshjelp i landbruket, og vi får stadig henvendelser fra folk som vil bidra. Her er informasjon om hvordan du går fram enten du søker jobb eller trenger folk.

Korona og tilgang på arbeidskraft; telefonmøte grøntprodusenter

Torsdag 2. april kl 13.00 - 15.00 inviteres våre medlemmer som er grøntprodusenter til et telefon-/skypemøte om spørsmål rundt korona og arbeidskraft

Gjenvalgt i Østfold Bondelag

Fornyet tillit til fylkesleder Svend Arild Uvaag på årsmøte i Østfold Bondelag 2020. Nærmere 60 deltakere var samlet ved telefonen når Østfold Bondelags årsmøteleder Tove Borud satte møtet – som i år ble gjennomført digitalt. – Vi står i en krevende situasjon nå, og jeg er glad for å ha med meg et sterkt styre i å løse oppgaven, sa en nyvalgt leder.

Kornøkonomien må styrkes!

Dette krever Østfold Bondelag i sitt høringsinnspill til årets jordbruksforhandlinger, som fylkeslaget sendte til Norges Bondelag 13. mars.

Årsmøte 2020 gjennomføres digitalt

Bondelaget tar samfunnsansvar og avlyser alle fysiske arrangementer med mer enn 20 personer. Dette betyr at årsmøtet avlyses i sin opprinnelige fysiske form, men at vi vil gjennomføre det digitalt (på telefon eller Skype). I utgangspunktet vil du kunne sitte hjemme og delta på telefon.

Kontoret stengt for besøk

Fra og med tirsdag 17. mars er alle ansatte pålagt å jobbe fra hjemmekontor. Videre innebærer dette at både hovedkontoret i Oslo og fylkeskontorene er fysisk stengt for besøkende.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Rettigheter i forbindelse med koronautbruddet

Mange har spørsmål om hvilke regler og rettigheter som gjelder i unntakstilstanden som følger av korona-viruset. Her har vi samlet nyttig informasjon.

Råd til bonden om korona-smitte

Vask hendene, ha godt smittevern og lag beredskapsplan for gården.

Retningslinjer i forbindelse med koronaviruset

Norges Bondelag forholder seg til myndighetenes anbefalinger i forbindelse med koronaviruset. Vi følger situasjonen og oppdaterer informasjonen løpende.

Koronavirus og dyr

Mattilsynet vurderer situasjonen slik at koronaviruset ikke utgjør en fare for dyrehelsen i Norge. Norske dyr utgjør heller ikke en smittekilde for mennesker.

Kjenner du en Askeladd?

Nå er det åpnet for nominasjon til årets Askeladdpris - Bondelaget og Landkreditts pris til unge gründere på bygdene.

Kornmøtet i kveld AVLYST

Etter nytt samråd med Norges Bondelag velger vi å avlyse kveldens kornmøte med utgangspunkt i den siste utviklingen av coronasmittesituasjonen.

Valgkomiteens innstilling 2020

Valgnemndas innstilling til nytt styre i Østfold Bondelag er nå klar, og fylkesleder Svend Arild Uvaag er innstilt som leder.

Med melk, vei og næringspolitikk på dagsorden

Leie av melkekvoter, ny ringvei 4 øst for Oslo og innspill til Norges Bondelags næringspolitiske program 2020 var tre av sakene fylkesstyret i Østfold Bondelag tok stilling til på styremøtet 27. februar.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere