I sommer er ekstra mange av oss på tur i eget land, og lokallagene i Østfold Bondelag vil bruke anledningen til å vise fram at bondens arbeid står bak mye av kulturlandskapet vi reiser gjennom som turister. I dag, 25. juni, lanserer vi sommerkampanjen #komhit.

– Vi ønsker å gjøre folk mer oppmerksomme på hvor mye av landskapet vi ser som er formet av jordbruket. Landskapet utgjør en viktig del av ferieopplevelsen, og hva man ser ut av bilvinduet når man reiser i Norge, og det er avhengig av et aktivt jordbruk. Dette er en del av samfunnsoppdraget til bonden, sier fylkesleder i Østfold Bondelag Svend Arild Uvaag.

I sommer setter lokale bondelag opp over hele landet store bilderammer på steder med flott utsikt over jordbrukslandskapet eller andre produkter fra bonden. Vi vil vise fram åker og eng, beitende dyr, gårder, lokal mat og annet der turistene ferdes.

Dra på rammejakt og del ditt bilde

Vi vil dele bilder på vår instagramkonto @ostfoldbondelag og Østfold Bondelag på Facebook. Alle som skal på tur i sommer, oppfordres til å stoppe opp og ta en titt på landskapet gjennom rammene, knipse et bilde og dele det i sosiale medier med #komhit og #ostfoldbondelag. Denne nasjonale kampanjen er både fysisk og digital, og alle kan følge rammene under emneknaggen #komhit på facebook og instagram.  Det blir en oversikt over alle rammene på bondelaget.no/komhit, etter hvert som de blir satt opp.