Nyheter

Verdiskapingsrapport for Østfoldlandbruket og tilhørende industri

Ny, revidert Verdiskapingsrapport for Østfoldlandbruket og tilhørende industri ble lansert på Fylkeshuset i Sarpsborg, tirsdag 28. mars. Fylkespolitikere, 1. kandidater til Stortinget og bidragsytere til både Verdiskapingsrapporten og filmen om Østfoldlandbruket. Bidragsytere til arbeidet med Verdiskapingsrapporten er: Fylkesmannen i Østfold, Østfold Fylkeskommune, Østfold Landbruksselskap, Viken Skog og Østfold Bondelag. AgriAnalyse (Anne Bunger og Christian Anton Smedshaug) har stått for analyse og rapport.

Film om Østfoldlandbruket

Det er laget en film om Østfoldlandbruket som ble lansert samtidig som ny, revidert utgave av Verdiskapingsrapporten på Fylkeshuset 28. mars 2017.

Utsatt i tolvte time

Næringskomiteen skulle i går, den 23. mars, avgi sin innstilling til jordbruksmeldinga. Behandlinga i Stortinget er utsatt fram til dagen før kravet fra jordbruket blir lagt fram. Helt unødvendig, mener nyvalgt leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Østfold Bondelag søker rådgiver

Da vår rådgiver begynner i ny stilling fra 1. juli, søker Østfold Bondelag etter ny rådgiver.

Svend Arild Uvaag - ny styreleder i Østfold Bondelag

Eidsberg-bonde Svend Arild Uvaag har blitt ny leder i Østfold Bondelag. Han ble valgt under årsmøtet til Østfold Bondelag den 23. mars på Fjellheim i Spydeberg. Det venter mange spennende oppgaver for den nye lederen, blant annet lansering av ny Verdiskapingsrapport om Østfoldlandbruket og tilhørende industri den 28. mars og Representantskapsmøtet i Norges Bondelag 29.-30. mars.

Leders tale

Leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød holdt tale under årsmøtet til Østfold Bondelag. Årsmøtet ble avholdt på Fjellheim i Spydeberg torsdag 23. mars. 70 årsmøtedelegater og 30 gjester tok turen til Spydeberg.

Råde Bondelag - årets lokallag 2016

Prisen "Årets lokallag" deles ut av styret i Østfold Bondelag. Styret gjør en årlig vurdering av lokallagenes aktivitetsnivå, for å finne det lokallaget som har utmerket seg innenfor gitte kriterier. Råde Bondelag kan skryte av å samarbeide godt, påvirke kommunale prosesser bra, være gode på store arrangementer og jobbe aktivt i forhold til pressen.

Innsatsprisen gikk til Einar Enger

Einar Enger fikk Østfold Bondelags Innsatspris for sin mangeårige innsats for landbruket og landbrukets organisasjoner. Enger har tidligere vært ansatt i ledelsen både i Gilde (Nortura) og Tine. Han var også styreleder i Felleskjøpet Agri fra 2011 til 2016.

Eidsberg-jente - årets verver i Østfold Bondelag

Styret i Østfold Bondelag har tildelt Hilde Kristine Jahren Aasgaard heder og ære, samt tittelen "Årets Verver 2016" i Østfold Bondelag. Hilde Kristine har vervet 24 nye medlemmer i forbindelse med Vervestafetten i 2016.

4H-gård som tilleggsnæring på gården?

Er du i tenkeboksen om å utvikle besøksnæring på gården? Liker du å formidle kunnskap om landbruket og liker du å ha beøkende på tunet? Da kan 4H-gård konseptet være noe for deg. 6. april er det informasjonsmøte om 4H-gård på Kalnes, der vi inviterer bønder fra små og store gårdsbruk.

Årsmøte i Østfold Bondelag 2017

Fylkesårsmøte i Østfold Bondelag avholdes på Fjellheim i Spydeberg, torsdag 23. mars 2017. Årsmøtet får besøk av leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes. Årsmøtepapirene finner du her.

Over 80 jenter på kornmøtet på Ås

Over 80 jenter i alle aldre hadde meldt på til Kornmøte for jenter på Vitenparken, Ås. Mange dyktige damer sto på talerlisten og de skuffet ikke. Det var foredrag om alt fra vedlikehold av kantsoner og hydrotekniske anlegg til produksjon av produksjon av lysestaker av avskjær fra møbelproduksjonen til fru Blom.

Fullbooket Fagdag med korntørking og lagring

Tre uker før fristen er fagdagen med tema korntørking og lagring fullbooket! Det vil bli satt opp tilsvarende arrangement på Romerike i begynnelsen av april. Følg med på NLR og Bondelagets nettsider fremover for mer informasjon. Er det fortsatt interesse utover dette, vil det bli satt opp samme type fagdag også neste vinter.

- Kornprodusentene og kraftfôrkunder er avhengige av den samme verdikjeden

Dette var oppsummeringen etter fagbolken om kornhåndtering og -logistikk på årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag. Et annet tema samme kveld var Økologisk korndyrking.

Valgnemndas innstilling

Valgnemnda i Østfold Bondelag innstiller på ny leder - sittende fylkesleder Martha Mjølnerød (Spydeberg) ønsker avløsning. Hun gir seg etter fire og et halvt år i lederstolen. Valgnemnda innstiller på opprykk for nestleder Svend Arild Uvaag (Eidsberg). Det endelige valget gjøres av årsmøtet i Østfold Bondelag torsdag 23. mars på Fjellheim i Spydeberg.

Stormøte om korn i Askim

1. mars var det duket for Stormøte om korn. Omkring 275 mennesker møtte opp til politikerdebatt om jordbruksmeldinga og foredrag om korn i Askim kulturhus. Prosjektet "Kornprogrammet 2015-2016" i tillegg til Østfold og Akershus Bondelag, sto ansvarlig for arrangementet.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere