Nyheter

Nyskapingskonferanse - påmelding denne uken

Vil du utvikle gården din videre, skape ny næring og skaffe din egen arbeidsplass? Ønsker du ny kunnskap, inspirasjon og større nettverk? Velkommen til Nyskapingskonferansen 2017. Årets tema er: Fra volum til nisje – det kan la seg kombinere

Hjelp oss å synliggjøre trua matjord i Norge

Over hele Norge trues matjord av å bli lagt under betong og asfalt. Pågår det planer om å bygge ned matjord nær deg? Hjelp oss å kartlegge og synliggjøre trua, norsk matjord!

Klage oversendt direktoratet

Bondelaget aksepterte ikke avslag på søknad om skadefelling, og sendte i forrige uke klage på avslaget. Dette fikk støtte av Trøgstad og Eidsberg kommune. Klagen ble ikke tatt til følge hos Fylkesmannen i Østfold og den er derfor oversendt Miljødirektoratet for endelig avgjørelse.

Søk avlingsskadeerstatning innen 31. oktober

Er du en av dem som kan ha hatt så stor avlingssvikt i denne vekstsesongen at du ønsker å søke erstatning ? Husk at siste frist for å søke er 31. oktober.

Østfoldbønder snur alt på hodet

Det graves hull og dype renner på jorde etter jorde i Østfold om dagen – hva er det bøndene driver med nå da?

Planer om å grøfte

I årets jordbruksforhandlinger ble partene enige om å prioritere drenering som et målrettet og verdifullt klima- og miljøtiltak. Derfor er nå tilskuddssatsene for drenering doblet fra 1.juli.

Årsmøter i lokale bondelag

I disse tider avholdes det årsmøter i Østfold sine 24 lokale bondelag. Det har vært stor aktivitet gjennom arbeidsåret 2016/2017. Nå skal lokallagene utforme planer og aktiviteter for neste arbeidsår.

Arealkurs engasjerer

Nærmere 50 interesserte grunneiere og bønder deltok på arealkurs i regi av Østfold, Akershus og Norges Bondelag. Kurset omhandlet alt fra hvordan bør du kontakte politikere og påvirke i lokale arealsaker, hva som er regulert i ulike lovverk, hva må søkes og ikke, når er det mulig å påvirke og når er det alt for seint.

Søk RMP i god tid før 15. oktober

Søknadsfristen for å søke Regionale Miljøtilskudd (RMP) er 15.oktober. Vi anbefaler å søke i god tid før fristen.

Søk produksjonstilskudd nå

Denne søknadsomgangen gjelder planteprodusenter, husdyrprodusenter og birøktere. I tillegg kan du søke tilskudd til avløsning ved ferie og fritid. Søknadsomgangen åpner 1. oktober (telledato) og søknadsfristen er 15. oktober. Når du leverer søknaden innen fristen har du mulighet til å endre opplysningene i søknaden inntil 14 dager etter fristen.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere