Nyheter

Ny fellingstillatelse sendt

For andre gang i årets beitesesong sender Østfold Bondelag en søknad om å skadefelle ulv. Søknaden blei sendt denne uka, etter at en ulv hadde tatt ei søye i Trøgstad.

Stor avlingssvikt i år ?

Mye nedbør den siste tiden har gjort innhøstingen problematisk for mange. Har du vesentlig avlingssvikt kan du søke om erstatning. Avlingssvikten må ha en klimatisk årsak som det ikke er mulig å sikre seg mot, og det er noen viktige ting du selv må huske å gjøre for å få erstatning.

Bli med på arealkurs

12. oktober arrangerer Østfold Bondelag, sammen med Akershus Bondelag, arealkurs på Vitensentret på NMBU på Ås. Kurset er spesielt retta mot alle grunneiere, uansett størrelse, og er åpent for alle.

Viktig frist festekontrakter

Leier du ut tomter, og har festekontrakter som gikk ut før 1.7.2015 har du frist ut året 2017 for å regulere med tomtepris. Utmarksavdelingen kan hjelpe deg hvis du er usikker.

Unyansert fra biskopen

Bønder i Borg bispedømme reagerer på kjøtt-utspillet fra biskop Atle Sommerfeldt. Biskopen setter en viktig næring i bispedømmet i et uheldig og unyansert lys, sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Hvordan takler vi en vanskelig innhøsting?

To uker med regn midt i innhøstinga skaper betydelige problemer for de fleste kornbønder. Jorda er gjennombløt, og det må renne unna noe før en kommer ut på. Tunge maskiner gir stor skade på jordstruktur på så bløt jord.

Østfoldbøndene gratulerer

- Vi vil gratulere samtlige representanter som har fått Østfoldvelgernes tillit til å representere oss på tinget i 4 år framover, sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Evaluering av fire år med Frp-styrt landbrukspolitikk

Norge blir ofte sett på som annerledeslandet, men hva er suksessfaktoren for at vi har lykkes bedre enn våre naboland med landbrukspolitikken ?

Stortingskandidatenes tanker

Østfold Bondelag inviterte stortingskandidater på tur for å vise fram verdiskapingen i Østfoldlandbruket. Turen ga en mengde inntrykk og ikke minst gode samtaler. Vil du høre hva vi snakket om ?

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere