Nyheter

Landbrukspolitisk møte i Borge

Lurer du på hva politikerne mener om landbrukspolitikken i neste stortingsperiode? Fortvil ikke - svaret får du på Bøndenes Hus i Borge torsdag 1. juni 2017 kl. 1900. Hit kommer også politikere fra de største partiene for å fortelle om sitt syn på fremtidens landbrukspolitikk og du har muligheten til å stille spørsmål!

Bønder viser verdiskapinga

Fredag ettermiddag samlet en rekke østfoldbønder seg på torget i gamlebyen Fredrikstad. Der hadde de lagt ut over 750 caps rundt statuen av byens grunnlegger Fredrik II.

Mer på kjøpet

Har du kjøpt en matvare med et grønt klistermerke? Da har du fått mer på kjøpet enn bare mat.

Østfold-bønder deltok på blokade av matvarelagre i Follo

I morgentimene fredag 19. mai 2017 deltok bønder fra Østfold i blokaden av matvarelagre i Follo (Asko i Vestby og Rema 1000 på Langhus). Det hele foregikk stort sett i rolige former og ble gjennomført i henhold til planene. Her følger en liten portefølje av bilder fra dagens aksjon.

Ingen satsing på jordbruket

- Regjeringa viser ingen vilje til å satse på jordbruket, og følger ikke opp Stortingets jordbrukspolitikk. Vi kunne ikke skrive under på en jordbruksavtale som bidrar til å svekke norsk matproduksjon, sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Aksjon i Oslo

Tirsdag 23. mai skal bønder fra hele landet marsjere i Oslos gater. Dette gjør vi i protest mot Regjeringas begredelige tilbud og med håp om at Stortinget ser alvoret i situasjonen. Norge trenger bønder og bønder trenger levelige vilkår for å produsere mat - mat over hele landet!

Solkonferansen 2017

* Tekniske løsninger: Varme, lys og lagring * Støtteordninger og regelverk * Praktiske erfaringer * Leasing og salg

Ny rådgiver i Østfold Bondelag

Heidi Kirkeby fra Eidsberg er ansatt som rådgiver i Østfold Bondelag, og vil begynne i stillingen fra 4. september 2017.

Gir med den ene hånda og tar med den andre

- Regjeringa forholder seg ikke til vedtakene Stortinget gjorde for bare 14 dager siden. Med statens tilbud til jordbruksforhandlingene øker gapet til andre inntektsgrupper, sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere