Nyheter

Regnskapsførerne skoleres

I dag og i morgen (30.11 og 01.12) avholdes Bondelagets Skattekurs på Holmsbu Hotell og Spa for omtrent 150 ansatte ved samarbeidende regnskapskontorer i Akershus og Østfold.

Glyfosat godkjent i fem nye år

Denne uken godkjente EUs medlemsland fortsatt bruk av ugressmiddelet glyfosat i fem år.

Krever sterkere vern

Torsdag møtte Østfold Bondelag sammen med 19 organisasjoner og lokale jordvernaksjoner for å overlevere et felles krav om sterkere vern av matjorda utenfor Stortinget.

Landbruk på utstilling

Utstillingen Skiptvet er et resultat av prosjektet «Landbruksspørsmål – gårdskunst i Skiptvet 2013-18.» Åtte kunstnere har over tid oppholdt seg på gårdene Berg, Ruene, Nordre Solberg, Hoel Vestre, Skaug, Vister, Øvre Svartedal og Onstad. Her får du en smakebit - og ta gjerne turen til Alby på Jeløya hvor utstillingen står fram til 17. januar

Stemingen i taket på ledermøte i bondelaget

17. og 18. november var lokale tillitsvalgte fra bondelagene, samvirke og andre landbruksorganisasjoner samlet til Østfold Bondelag sitt ledermøte på Jeløya 2017. De landbrukspolitiske diskusjonene gitt høylydt, ispedd politiske refleksjoner fra Aslak Bonde og ikke minst hvordan vi lykkes så bra i landbruket med vår omdømmebygging sett fra kommunikasjonssjef Gro Tvedt Anderssen i Felleskjøpet. Se stemningsrapport her

Forvaltningsfeil stopper ulvejakt

Tirsdag kom dommen fra Oslo tingrett som stanser ulvejakta midlertidig. WWF har saksøkt staten og krever ny norsk ulveforvaltning.

Fagdag korntørker og kornlager

Onsdag 6. desember fra kl 09.30 til 15.30 på Grønt Fagsenter Hvam. Etter en lang og vanskelig innhøsting er det blitt mer aktuelt enn noen gang og vurdere egen korntørke på gården.

Vegvesenet tar seg til rette

Østfold Bondelag ser med stor bekymring på at Statens vegvesen ønsker å regulere seks meter på hver side av fylkesvei 124 til veiformål (sikkerhetssone). Tirsdag møter Østfold Bondelag Statens vegvesen Region Øst for å drøfte konsekvensen for matproduksjon og nedbygging av matjord om denne type sikkerhetssoneomreguleringer øker.

Bondeledere samles

I helgen samles lokale tillitsvalgte fra bondelag, samvirke og andre gjester fra Østfold til ledermøte. At stedet for møtet i år er Jeløya er ikke tilfeldig. Ledermøtet skal selvfølgelig besøke kunstutstillingen «Skiptvet» på Alby som har ulike skråblikk på landbruket. Og på turen dit får vi informasjon om muligheter for å drive matproduksjon i landskapsvernområdet på Søndre Jeløy.

Følger viktig rettsak

Norges Bondelag og fire andre organisasjoner har gått sammen og erklært partshjelp med staten i forbindelse med WWFs søksmål om ny ulveforvaltning og øyeblikkelig stopp av ulvejakten i Østfold, Akershus, Oslo og Hedmark. I dag, tirsdag 14.november, møtes partene i Oslo Tingrett. - Dette søksmålet setter hele den norske rovdyrpolitikken på spill, sier Østfold Bondelag som i morgentimene reiser til Oslo for å følge denne svært så prinsipielt viktige rettssak.

Regnskapsførere skoleres

Torsdag avholdt bondelaget felles temadag for regnskapsførere, -rådgivere og -konsulenter i Vestfold, Akershus og Østfold. Omtrent 70 personer var i dag samlet i Oslo på Thon Hotel Vika Atrium for å lære mer om bokføringsregelverket og lønn og HR.

Kornskolen 2017

Kornskolen er et grunnleggende kornkurs for de som ønsker å lære om korndyrking. Kurset er åpent for alle! Det blir fem kurskvelder med nytt tema hver kveld, samme program i Østfold og i Akershus. Det er begrenset antall plasser, førstemann til mølla!

Verv en venn i november

Bondelaget er organisasjonen for bønder og alle som er opptatt av hvordan maten produseres. – Nå setter vi inn støtet for å få enda flere med på laget, sier fylkesleder Svend Arild Uvaag og sparker i gang vervekampanjen i Østfold.

Inviterte til dialog om rovdyr

Østfold Bondelag inviterte 2. november forvaltning og næring til dialog om rovdyr etter beitesesongen 2017. Tall fra Statens naturoppsyn (SNO) viser at totalt 62 sau er bekrefta tatt av rovdyr i fylket i 2017; 21 til gaupe og 41 til ulv. Dette er et mye større antall enn de foregående åra.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere