Nyheter

Produksjonstilskudd - overgangsåret 2017

I 2017 søkes det om produksjons- og avløsertilskudd både i gammelt og nytt søknadsskjema. Første registrering i det nye søknadsskjemaet gjøres i perioden mellom 1. mai (telledato) og 15. mai (søknadsfrist). Søknaden skal leveres elektronisk, fra og med mai 2017 er det ikke mulig å levere søknad om produksjonstilskudd eller tilskudd til avløsning ved ferie og fritid på papir. Det er ikke mulig å søke etter at fristen har gått ut. Se uthevet i rødt det som gjelder spesielt for mai måned 2017.

Et krav for Østfoldbonden

- De viktigste ressursene i norsk landbruk er matjorda og menneskene som driver den, og nå må bøndene få økonomiske muskler til å satse videre. Jordbruket har levert et krav som er ambisiøst løft på dette området, sier fylkesleder Svend Arild Uvaag.

Berg Bondelag med tidenes medlemsvekst!

I løpet av årets første fire måneder har Berg Bondelag hatt en netto økning i medlemstallet på 52 medlemmer, dette tilsvarer 17,7 % medlemsvekst - eller to skoleklasser, om du vil.... Vi slo på tråden til verveansvarlig i Berg Bondelag, Jon Olav Hauge, for å høre mer om hva som har skjedd.

Ideologisk omkamp

Regjeringa tok i dag nok en omkamp om å svekke eiendomsregelverket for landbrukseiendom. - Uthuling av regelverket til fordel for kapitalinteresser, mener Østfold Bondelag.

Stort inntektsgap mellom store og små gårdsbruk

Ferske tall dag viser at det er et betydelig inntektsgap mellom de store og de små og mellomstore gårdsbrukene. Bondelaget varsler at inntektsgapet vil bli en viktig sak i årets jordbruksoppgjør. – I går ga Stortinget beskjed om å legge til rette for inntektsmuligheter for både store og små bruk, nå forventer vi at dette følges opp i årets jordbruksoppgjør, sier Svend Arild Uvaag, leder i Østfold Bondelag.

Fortsatt økt matproduksjon

Et flertall i næringskomiteen på Stortinget går imot de fleste av regjeringas forslag til ny landbrukspolitikk. - Dette er viktig for framtida til norsk landbruk og matproduksjon, sier lederen i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Hvordan drive kurs- og konferansegård?

Nå har du som ønsker å drive kurs- og konferansetilbud på din gård mulighet til å bli med på en kursserie i tre deler. Bakgrunnen for kurset er at markedet i Oslo, Akershus og Østfold etterspør et større tilbud innen kurs, konferanser og møter, særlig innen det landbruksbaserte reiselivet.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere