Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Soknedal Bondelag feirer 150 år

Bondelaget i Soknedal er med sine 158 medlemmer et av de største og eldste i Sør-Trøndelag. I jubileumsboka har bokkomiteen fått med mye om den store utviklinga som har skjedd innen landsbruksnæringa på disse årene. Årsmøtet valgte et nytt styre der Egil Knutsen er leder. Med seg har han Terje Fagerbekk, Stein Are Dragset, Anne Kristine Heggvold og Sivert Moen dy. De skal ta stilling til om det i løpet av vinteren skal arrangeres en 150-årsmarkering for laget.

Inn på tunet-tilbydere organiserer seg!

9. november møttes Inn på tunet-bøndene fra Sør-Trøndelag på Brekstad og stiftet interesseorganisasjonen Inn på tunet Midt-Norge. Med dette er bønder som driver virksomhet i Inn på tunet i regionen samlet i et felles nettverk der de kan samarbeide og utveksle erfaringer.

Vellykket kornmøte i Orkdal

- På Orkdal ysteri møttes i alt 17 vitebegjærlige kornbønder til starten på kornutvalget sin møteserie - sier leder i Trøndersk Kornutvalg, Kolbjørn Frøseth som ledet møtet - Vi fikk servert smakeprøver på gårdens ost samt svele og kaffe-

Hvorfor skal bonden behandle dyra sine bedre enn det staten skal behandle bonden?

Årsmøtet i Bjugn Bondelag ber i sin uttalesle Landbruks- og Matdepartementet revurdere vedtatte forskrift om lufting og mosjonering i løsdriftsfjøs, da dyra oppnår tilfredsstillende mosjon slik regelverket er idag. Og støtter med det Thomas Ødegård fra Fåvang sine refleksjoner i sitt innlegg i Bondebladet 27. september.

- Må lønne seg å produsere mat

For å lykkes med å øke norsk matproduksjon, må det være lønnsomt å produsere mat. Det gjorde landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum klart da han møtte 500 bønder fra Midt-Norge på temakonferansen i Trondheim torsdag.

Bondeprisen 2012 til Halvor Braa

Sør-Trøndelag Landbruksselskaps Bondepris 2012 ble på Midtnorsk Temakonferanse tildelt Halvor Braa fra Byneset. - Halvor Braa er et godt eksempel på en aktiv, godt utdannet og engasjert bonde som også har engasjert seg som tillitsvalgt - sa Lars Morten Rosmo som delte ut prisen - og Landruksselskapet har valgt å tildele Bondeprisen 2012 til en meget verdig prisvinner -

Kvinner kan - levva livet - nå?!

85 damer og en mann var lørdag 3. november samlet for den fjerde kvinnekonferansen Sør-Trøndelag Bondelag arrangerer med støtte fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune. I år var stedet Royal Garden og startet med en god lunsj der praten raskt kom i gang rundt bordene.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere