Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Fylkeslederen utfordrer Arbeiderpartiet

Leder i Stortingets Næringskomite, Terje Lien Aasland (Ap), holdt en innlegg på dagens Ledermøte i Norges Bondelag der han pekte på politiske virkemidler som kan bidra til å øke norsk matproduksjon framover. Han ble utfordret av blant annet av fylkesleder Lars Morten Rosmo på hvilke konkrete tiltak Arbeiderpartiet vil fremme for å oppnå økt matproduksjon.

LO støtter endringer i toll

Arne Byrkjeflåt, leder i LO Trondheim uttaler stor støtte til regjeringa sine endringer i tollregimet for matimporten: - Landbrukets betydning er sterkt undervurdert. Her I Trøndelag er det 7500 årsverk og en omsetting på 2,3 milliarder. Dette fører igjen til 14 000 arbeidsplasser I industri og tilknytte virksomhet med en omsetning på 15 milliarder. Uten et norsk landbruk, ingen norsk landbruksindustri. - sier Arne Byrkjeflåt.

Høyre frykter at EU vil straffe økt norsk toll

Rart dette at enkelte partier er så i mot å beskytte norsk matproduksjon med tollregler, mens de ser det som naturlig at resten av verden bruker samme virkemiddel for å straffe Norge - sier fylkesleder Lars Morten Rosmo i en kommentar på Facebook.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere