Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Inngrep i grunneierretten

Arealinngrep overfor grunneiere var hovedtema på sommermøte om ekspropriasjon og erstatning som Sør-Trøndelag Bondelag og Sør-Trøndelag Landbruksrådgivinig arrangerte på Melhus Rådhus i går kveld. Fylkesleder Lars Morten Rosmo ledet møtet. Mellom 40 og 50 grunneiere møtte lydhøre opp og det var mange spørsmål om avtaleverk, erstatninger og organisering av grunneierne.

Ønsker dialog om kampflybasen

Landbruksnæringa var onsdag invitert til møte i Ørland Rådhus i forbindelse med utbyggingen av kampflybasen. -Det viktigste for oss er å få til en dialog med dere, sa ordfører Hallgeir Grøndtvedt.

Agrisjå feltdager 29. og 30. juni med Kick-off på HMS-kampanje

Agrisjå feltdager er et nytt fagarrangement for bønder med vekt på kjøring og demonstrasjon av teknisk utstyr. Under arrangementet blir det Kick-off på en landsomfattende HMS-kampanje.

Kompetanseutvikling i landbruket

14 prosjekter får tildelt nærmere 5 millioner kroner fra Kompetanseutviklingsprogrammet i landbruket (KIL) i 2012. Bondelagets Servicekontors utvikling av opplæring knyttet til kvalitetssystem for produksjon av biogass i landbruket er en av de som får støtte.

Stabil tro på pelsdyrnæring

-Det er ikke noe vanskeligere å få lån til pelsdyrnæringen enn før selv om politikerne truer med avvikling, sier Arild Halvorsen i Norsk Pelsdyralslag til Nationen.

Skaun ungdomsskole besøkte samdrift

Onsdag var 8.trinn ved Skaun ungdomsskole på bedriftsbesøk rundt om i Skaun kommune. Siste stopp for klassetrinnet var Viggja samdrift.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere