Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Opptog i Oslo

Over 2000 bønder troppet opp i Oslo 21. mai. Opptoget for norsk matproduksjon var godt synlig i hovedstadens gater, noe over 100 sørtrøndere bidro til. Her kan du nå se bilder fra opptoget.

Slår et slag mot matvarekjedenes makt

Tirsdag arrangerte Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) politisk streik i protest mot matvarekjedenes makt. Også i Trondheim ble det gjennomført markering.

Ukas Ytring: Vårens Vakreste Eventyr

- Vårens vakreste eventyr er det mange som har en oppfatning om, noen mener det er lamminga, andre mener det er jordbruksforhandlingene , mens andre igjen mener det er Holmenkollstafetten - skriver styremedlem Frank Røym i Ukas Ytring - Det er lamminga som er vårens vakreste eventyr, selv om en i en 3-4 ukers periode går mer og mer som en Zombie etter å ha sovet en time her og to timer der -

Fikk servert kake på blokaden

Representanter fra Bygdeungdomslaget stilte opp med kake til demonstrerende bønder.

Blokaden avsluttet

Norges Bondelag opphevet i dag tidlig blokadene av fire matmjølanlegg landet rundt.

Brødaksjonen er i gang

I protest mot statens tilbud i jordbruksoppgjøret blokkeres nå matmelanlegg over hele landet. -Vi vil stoppe utkjøringa av matmel for å synliggjøre at det ikke er noen selvfølge at det er brød i butikkhyllene, sier Lars Morten Rosmo, leder i Sør-Trøndelag Bondelag til Adresseavisa.

Norsk mat er ingen selvfølge!

For å vise at norsk mat ikke er noen selvfølge, blokkerer Bondelaget matmelanlegget i Buvika 15. mai. Det kan dermed bli tomt for brød i butikkhyllene i fylket.

Stort oppmøte under aksjonen

Over 200 medlemmer møtte opp på Trondheim Torg under aksjonen i forbindelse med bruddet i jordbruksforhandlingene.

Åfjord Bondelag med brev til Stoltenberg

-Bøndene i Åfjord er veldig skuffet, frustrert og oppgitt over regjeringas tilbud i jordbruksforhandlingene 2012, heter det i brevet fra Åfjord Bondelag.

Støtter bøndene i jordbruksoppgjøret

–Uten et norsk landbruk er det heller ingen norsk landbruksindustri. Bøndene aksjonerer derfor for våre industriarbeidsplasser, sier Marielle Leraand, nestleder i Rødt.

-Vi støtter bøndene

Norske bønder får støtte fra LO etter bruddet i årets jordbruksforhandlinger. -Landbruksmeldinga ga varsel om et vendepunkt for bøndene ved årets landbruksoppgjør. Regjeringens tilbud er tvert i mot et signal til morgendagens bønder om at landbruk ikke er å satse på, sier leder i LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot.

Flere lokale protester

Over hele Sør-Trøndelag ligger det rundballer og det henger plakater med et tydelig tydelig budskap som viser stor misnøye med regjeringens tilbud. - I dag må vi forvente flere aksjoner i hele landet - også i Trondheim sier fylkesleder Lars Morten Rosmo - vi ønsker på en så tydelig måte som mulig å markere vår misnøye med regjeringes tilbud i årets jordbruksforhandlinger, som gjør at tiltakene i den ney landbrukemeldingen nærmest må betraktes som døde og maktesløse.

Lokale protestaksjoner

Over hele Sør-Trøndelag skjer det nå i helga lokale markeringer over misnøyen med regjeringens tilbud i forhandlingene, som resulterte i brudd. - Det er stor frutrasjon i hele organisasjonen - sier fylkesleder Lars Morten Rosmo - og regjeringen med Arbeiderpartiet i spissen svikter ikke bare landbruket med også den norske forbrukeren. Den nye landbruksmeldingen har mange gode målsettinger, blant annet høyere matproduksjon. Disse målsettingene er nå bare tomme ord -

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere