Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Spesial made for Hanne!

Hanne og Arild Helland Holstein fra Rogaland Sør-Trøndelag Bondelag

Arild (28) og Hanne (26) har drevet Helland Holstein på Varhaug i Rogaland i seks år. Og her er det ungt pågangsmot! Vi bruker det vi har og prøver å gjøre det beste ut av det, sa de til de unge bøndene som var på besøk fra Sør-Trøndelag. Og vi lot oss imponere.

Solveig og Erik har planene klare

Foto: Håvard Zeiner

2015 blir et begivenhetsrikt år for Solveig Løvø og Erik Kvam. Først skal de gifte seg, så skal de overta gård.

Fra komle til kloster!

Unge bønder fra Sør-Trøndelag ser utover Klostergården

Unge sørtrønderske bønder studerer Rogalands landbruk. "Her er landbruket profesjonalisert og kapitalistisk. En bonde fra Rogaland ville spurt hva tjener du på dette, men det gjør ikke dere", sa assisterende landbruksdirektør Geir Skadberg til de 20 lydhøre unge bøndene.

Bjugn Bondelag Årets lokalag!

Årets lokallag i Sør-Trøndelag Bondelag

Fagmøter, Landbruksspillet, familiedag, Quiz-aften, julebord, aktiv Facebook-side, synlige aksjoner, medlemsverving og deltagelse på bygda-dager, deltar på fylkets arrangementer. Bjugn Bondelag ble kåret til Årets lokallag.

Fra telt til drivhus!

Korøving på årsmøte i Sør-Trøndelag Bondelag

Gode venner det har skjedd noe, uten at vi helt har fått det med oss. De unge bøndene jeg møter i dag er ikke 40 de er 25, og det er mange av dem. På møter der det før dukka opp 10 stk rundt 40, er det i dag 60 og 70 stk mellom 25 og 30. Unge mennesker som vil bli bønder, som er bønder og satser framtida si på å bygge opp et gårdsbruk. Fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Lars Morten Rosmo er veldig fornøyd med tanke på framtida i landbruket.

Kompetansekafe i 16. april - Bioenergi - ferdigvarme

sgk

Skjetlein grønt kompetansesenter inviterer til kompetansekafe 16.april. Interessen for bioenergi er stor, og mange er nysgjerrig på bruk av bioenergi i bygg. Kom å få en orientering og diskusjon om økt fokus på bioenergi i byggeplanleggingen.

Mange jern i ilden

Foto: Håvard Zeiner

Anne Lise Haugdahl Humstad (24) rekrutterer nye gårdbrukere, klipper sau og tar utdanning. Men tom for energi er hun ikke.

Suksess med eget firma

Foto: Håvard Zeiner

Stian Aakre (25) rydder skog på øya Leka i Nord-Trøndelag. Han startet eget firma etter å ha tatt naturbruk på Val videregående skole.

Våre samarbeidspartnere