Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Smilefjes? Surfjes? Spørsmålstegn? Valgdagen 14. september nærmer seg!

Sør-Trøndelag Bondelag har gått gjennom det som står om landbruk i de politiske partienes valgprogram til høstens Fylkestingsvalg på fem tema som er viktige for oss. Kanskje kan det hjelpe deg til å plukke ut hvilket parti du skal velge ut fra hva du syns er viktig for deg når det gjelder landbruk?

Til Norge for å lære?

EU mangler en politikk som tar vare på matjorda og produksjonen av mat over hele Europa. Politikere og landbruk må våge å vike bort fra en kortsiktig ideologi om fri konkurranse på verdensmarkedet til fordel for trygg og nok mat på lang sikt. Se og lær av Norge, «den norske modellen» bygger på denne målsettinga, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag i en kronikk som sto på trykk i Nationen denne uka.

Mange tok turen til Skaugdalen i Rissa på Åpen Gård

I knallfint vær tok mange turen til Stoum Gård i Skaugdalen i Rissa søndag 23. august. Rissa Bondelag og vertskapet Lillian og Håvard Stoum hadde lagt alt til rette for en trivelig dag på gården. Og de hadde invitert selveste Anne B Ragde til å åpne arrangementet!

Gjeting av rovdyr

Vi foreslår at samfunnet tar ansvar for rovdyra og innfører gjeting av rovdyra vi vil ha i naturen. Det er faktisk gjennomførbart, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag Lars Morten Rosmo og rovdyransvarlig i fylkesstyret til Sør-Trøndelag Bondelag Frank Røym i et debatt-innlegg i Adresseavisen i dag.

Rift om kompetansemidler - snart tomt for tilskuddsmidler

Midlene fra KTL som gis til bønder som ønsker å heve sin kompetanse har vært populær. Det er nå kun kr. 10.000 igjen av tilskuddsmidlene, så går du med planer om ei erfaringsgruppe eller mentorønske må du skynde deg.

- Det sosiale er viktigst

Melkebøndene i Stod i Steinkjer trives godt i hverandres selskap.

Sola skinner og hjertet er varmt på matfestivalens siste dag

Oi! Trøndersk Matfestival tre dager til ende har sin siste dag denne første lørdagen i august. Og hjertet bobler av gleden over å få være en bitte liten del av dette kjempestore. Oi! Trøndersk Matfestival har vokst og utviklet seg disse 10 årene det hele har eksistert. Også feltet drikke, og da spesielt øl, har fått plass og utviklet seg til Oi! Trøndersk Bryggerifestival. Og Adressa melder at nå, endelig er vi stolte av maten vår og drikken vår her i Trøndelag. Dette har ikke kommet helt av seg selv.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere