Nyheter fra Trøndelag Bondelag

Uka i Sør-Trøndelag alltid lengre enn ei uke!

Alle som har vært student i Trondheim vet at UKA varer lenger enn ei uke. Det samme gjelder Økouka i Sør-Trøndelag! Den er godt i gang med et mangfold av arrangement. Tirsdag var det økologisk fagdag på Skjetlein grønt kompetansesenter. Visste du at gårdsbruket på Skjetlein vgs nå drives økologisk?

Trønderbonden i framtida!

Trønderbonden må analysere omverdenen og være bedre enn snittet, sa veivalgsrådgiver til Ole Chr. Hallesby til forsamlingen som møtte opp på Øya vgs fredag kveld for å høre på landbruksdebatt. Forsamlingen på rundt 150 personer besto av 1/4 framtidige bønder, 1/4 kårfolk og 1/2 bønder - rundt regna. Og det ble en livat kveld:-)

Kreativ nyskaping på bygda versjon 2.0 - forlenga påmeldingsfrist

Ved første påmeldingsfrist har vi nå 6 plasser igjen før vi når full kapasitet. Det åpnes for påmelding frem til 15. oktober - men førstemann til mølla prinsippet gjelder.

Levende Landbruk – Midtnorsk Landbrukskonferanse

Organisasjonene i landbruket i Midt-Norge trommer sammen til felles møte og kursdager på Scandic Hell, Stjørdal, 12. og 13. november. Det ventes opp mot 500 tillitsvalgte og vanlige bønder disse to dagene til det Midtnorsk Samarbeidsråd først kalte bondestevne, men nå har fått navnet Levende Landbruk – Midtnorsk Landbrukskonferanse.

Trønderbonden i framtida og Åpen Gård på Øya vgs

Fredag 18. september trør Melhus Bondelag og MelhusBanken til med landbrukspolitisk debatt på Øya vgs. Hvem har makta - bonden, politikerne eller markedet? Lars Petter Bartnes kommer - kommer du? Lørdag 19. september er det Åpen Gård med mange aktiviteter.

Stort engasjement i potetkonkurransen - and the winner is…

Rennebu, Oppdal, Selbu, Agdenes og Åfjord deltok i den store potetdyrkingskonkurransen Sør-Trøndelag Bondelag utlyste på årsmøtet 12. mars i år. Dette i anledning FNs år for matjorda, og kommunevalget. Og i dag har vi kåra vinneren!

Har er det trangt, gitt. Kan vi få gjort noe med jernbaneundergangene?

Styremedlem Frank Røym i Sør-Trøndelag Bondelag er en populær kar. Og han har fått være med på en god del valgkampturer rundt om i fylket vårt. Senest forrige uke var han invitert med Arbeiderpartiet på en runde i Midtre-Gauldal. Denne gangen var det ikke rovdyr som var i fokus, men trange jernbaneunderganger.

Manifest forplikter

Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag inviterte til signering av landbrukspolitisk manifest. Men en kan ikke skrive under på hva som helst, så da ble det noen runder med innspill først. Og Sør-Trøndelag Bondelag fikk igjennom det vi mente måtte være på plass for et såpass forpliktende samarbeid som et manifest er.

Hvilken karrieremuligheter har jeg ved å gå naturbruk?

Manglende kunnskap om karrieremuligheter ved grønn utdanning har ført til at landbruket står ovenfor store rekrutteringsutfordringer, spesielt hos apparatet som rådgir bonden. Kompetanseløft Trøndersk landbruk lanserer nå en litt annerledes rekrutteringsbrosjyre for grønn utdanning. Her synliggjøres sentrale aktører i landbrukets behov for kompetanse.

Ny bonde eller skogbruker? Forvirra? Endelig er brosjyren som hjelper deg her!

I en oppstartsfase er det mye du skal forholde deg til som ny bonde og/eller skogbruker. Det er mange som har etterlyst en brosjyre som beskriver prosessene i denne fasen. Nå er den endelig her. Et stort apparat i Trøndelag har vært i sving for å få til denne brosjyren! Resultatet er endelig klart!

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere