Nyheter

Tomas er ein umåteleg populær kar

Tomas D. Gabrielsen er lokallagsleiar i Kristiansand Bondelag. 10 - 15 gonger kvart år inviterer han barnehagene i kommunen på gardbesøk. Ungene stortrives - og det same gjer Tomas. Ein lærerik og spanande dag i nærkontakt med naturen, med dyra på garden - og i nærkontakt med sjølvaste bonden. (foto: øystein moi )

Skadefellingstillatelse på ulv

Fylkesmannen har gitt skadefellingstillatelse på én ulv i seks kommuner i Vest-Agder, med virkning fra og med 26. mai til og med 31. mai i år. Dett gjelder i kommunene Lindesnes, Kvinesdal, Hægebostad, Audnedal, Marnardal og Lyngdal.

Andelslandbruk - dyrk dine egne økologiske grønnsaker

Åpent møte i Lygna Næringshage torsdag 28.5. kl 19.00 Å dyrke sin egen mat og få kunnskap om hvorledes maten produseres er kjernen i andelslandbruket (AL). Fra onsdag 27.mai til fredag 29. mai vil Andelslandbruk stå på dagsorden flere steder i Vest-Agder. Arrangør er Fylkesmannnen i Vest-Agder og Ny Giv for landbruket i Lyngdal .

Bli med oss på tur

Agroteknikk er Norges største landbruksutstilling. Messa vert skipa til på Lillestrøm kvart tredje år, og 26.-29. november 2015 er det klart for den største utstillinga nokon gong. Ingen grunn til å site heime i godstolen. Bli med Bondelaget og Tine på ein himlande gild fagtur. Eit sosialt høgdepunkt.

Ny verden på Midtbø

I vinter flytta kyrne på Midtbø i Konsmo fra et hundre år gammelt båsfjøs til nytt robotfjøs. I sist uke åpna de sitt nye hjem for besøk. (ill.foto: øystein moi )

Låvefest på Angelstad

Kring 60 bønder - og trugne bondevener møtte fram til lokallagsmøte og låvefest hjå Holt og Tvedestrand Bondelag no på onsdagskvelden. God mat, den gode samtalen - og eit fagleg godt program sytte for ein svært så vellukka kveld på låven i Angelstadveien 88 i Tvedestrand.

Valnemnda si innstilling til nytt styre

Valnemnda i Norges Bondelag he no lagt fram si innstilling til nytt styre. Heile leiartrioen, med Lars Petter Bartnes i spissen, vert truleg attvald når det vert kalla inn til bondeting på Lillehammer den 10. - og 11. juni. Valnemnda he samstundes foreslått Birte Usland (bilete ) som 1. varamedlem til sentralstyret.

– En belastning for alle bønder

Hvert år går mange tusen rådyrkalver i slåmaskina under førsteslåtten. – Dette er jo så utrolig trist. Det er ei belastning for alle bønder, sier Asbjørn Helland som er leder i Nord-Trøndelag Bondelag.

Gilde – fra den norske bonden

Gilde har en ny merkevarestrategi og et nytt kommunikasjonskonsept. Gjennom året vil Gilde være svært synlige i media med budskapet «Fra den norske bonden» i flere forskjellige kampanjer.

Store endringer hjå Tine

Etter årsmøtet er regionbegrepet historie i TINE. TINE er nå inndelt i 4 eigarområde, der Agderfylka, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane utgjer Sør/Vest.

Jordbruksavtale inngått fredag

Norges Bondelag skrev i ettermiddag under på en avtale med staten. Du finner sluttprotokollen nederst i saken.

Spennende dager

Jada, så var vårens vakreste eventyr i gang. Jordbruksoppgjøret er alltid spennende, spesielt med tanke på fjorårets spesielle forløp friskt i minne.

Bønder i heile landet

Alvdal Bondelag har laget en hyllest til landbruk over hele landet med ny tekst til afterski-hiten En pinne for landet. Skru opp lyden, sett deg godt til rette i godstolen - eller hiv deg med i dansen ..

Noen kaller det å stjele

I Statens tilbud i landbruksoppgjøret foreslås det noen såkalte forenklinger. Forenklinger er bra, men hvorfor må bonden ta regninga alene?

Forhandler om jordbruksavtale

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har etter en grundig gjennomgang av statens tilbud bestemt seg for å gå i forhandlinger med staten.

Regn på tilbudet

Her kan du finne ut hvordan statens tilbud vil påvirke inntekta på din gård.

Ingen god dag for landbruket på Agder

Fylkesleiaren i Aust-Agder Bondelag, Erik Fløystad, er meir enn vonbroten når han i ettermiddag les staten sitt tilbod i dei pågåande jordbruksforhandlingene.

Nå fødes ett lam hvert halvannet minutt - bare i Aust-Agder

Det satses som aldri før på sauedrift i Agder-fylkene.

Møte med Agder Energi

Rett før helga var fylkesbondelagene på Agder i møte med Agder Energi Nett. Årsaken het Nina.

Vis solidaritet på 1. mai.

Internasjonal solidaritet står oss i landbruket nær.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere